Wij zijn
Ondernemersgala Hoeksche Waard 2019

Het Ondernemersgala Hoeksche waard is een initiatief van de Ondernemersvereniging Hoeksche Waard (OHW), Startersnetwerk Hoeksche Waard, Regionale Detailhandelsraad Hoeksche Waard en De Maatschappij voor Handel en Nijverheid en heeft het doel om het ondernemerschap in de Hoeksche Waard uit te dagen en te stimuleren.

Een optimaal ondernemings­klimaat in de Hoeksche Waard

Organisatie

Ondernemersgala Hoeksche Waard verbindt de gezamenlijke ambities, geeft richting aan de toekomst, jaagt aan, faciliteert, inspireert en ondersteunt. De kracht van deze samenwerking schuilt in de combinatie van belangenbehartiging en de toegang die wij bieden tot een breed netwerk van ondernemers in de regio. We hebben een duidelijk gemeenschappelijk doel: een optimaal ondernemingsklimaat in de Hoeksche Waard.

Ondernemerschap straalt aan alle kanten van een ondernemer af. Het is iemand die, soms dwars tegen alle trends en opvattingen in, zijn eigen weg kiest. Tot de beste van de Hoeksche Waard word je niet zomaar verkozen. Er is in de regio genoeg concurrentie en genoeg voorbeelden van bedrijven die excelleren. Maar juist de ondernemer die lef en durf toont en een waardevolle betekenis heeft voor de regio mag gezien en gewaardeerd worden.

Ondernemers worden tijdens het Ondernemergala in het zonnetje gezet en expliciet bedankt voor hun bijdrage, durf en doorzettingsvermogen. We vieren ondernemerschap, inspireren, stimuleren en belonen de betekenis van de ondernemer in en voor de Hoeksche Waard. Het ondernemerschap in de Hoeksche Waard is van ongekende waarde voor de groei en bloei in de regio.

Op 15 april 2019 zullen de prijzen, op een unieke locatie, worden uitgereikt door Dagvoorzitter Jan Dirk Stouten.


ORGANISATIECOMITÉ:

Steven Corijn (OHW)
Pim Verhage (SNHW)
Jan Rottier (SNHW)
Sascha Marcus (Touchpoint)
Loes Konemann (secretariaat OHW)
Wim Nobel (De Maatschappij)
Roy van Looij (Detailhandelsraad HW)
Paul van Schaik (Detailhandelsraad HW)

 

Initiatieven

Ondernemersprijs

Ons eiland huisvest enorm veel ondernemers met potentie. De ondernemersprijs wordt uitgereikt ter stimulering van de bedrijvigheid in de Hoeksche Waard. De organisatie is in handen van de Ondernemersvereniging Hoeksche Waard (OHW). Om genomineerd te worden is durf, lef, gedrevenheid, oog voor groei, duurzaamheid, continuïteit nodig en met aantoonbaar succes een resultaat als voorwaarde. Deze prijs wordt uitgereikt aan bedrijven die langer dan 3 jaar bestaan.

PROCEDURE
Na de inschrijving kiest de voorselectiecommissie uit alle inzendingen de kanshebbers voor de ondernemersprijs. De vakjury brengt een bedrijfsbezoek en nomineert op basis van de antwoorden op het inschrijfformulier en het bedrijfsbezoek de nummer één. Tijdens de finale op het Ondernemersgala presenteren de kandidaten zich aan het publiek waarna de winnaar bekend wordt gemaakt.

BEOORDELINGSCRITERIA

 • De deelnemer is eigenaar/directeur-grootaandeelhouder van een onderneming die gevestigd is in de Hoeksche Waard.
 • Het bedrijf moet vóór 31 december 2015 ingeschreven staan in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel.
 • Er dienen drie volledige aansluitende boekjaren (2018, 2017 en 2016) overlegd kunnen worden.
 • De onderneming heeft een groei laten zien, is onderscheidend in zijn product of dienst, en is succesvol dankzij haar strategisch beleid.
 • Stichtingen, verenigingen en (semi)overheidsinstellingen zijn uitgesloten van deelname.

 

De jury zal haar keuze maken aan de hand van de antwoorden die zij krijgen op onderstaande aspecten binnen het bedrijf:
 • Visie en strategie, kritische succesfactoren.
 • Innovatie en ondernemerschap, inspelen op veranderende marktomstandigheden.
 • Marktpositie, marketing en klantrelaties.
 • Personeel en Organisatie.
 • Financiën.
 • Toepassing Duurzaamheid.
 • Logistiek en ICT toepassingen.
 • Betekenis voor de regio.
 • Persoonlijke eigenschappen van de ondernemer (ambities, stijl van leiding geven, MVO, competenties en maatschappelijke betrokkenheid)
 • Resultaat van de publieksstemming.

 

JURY
Piet van de Stel - Eigenaar Fexan bedrijfsmanagement BV 
Erik Klop - Partner Visser & Visser
Colette Petra de Vos - de Boer - Vermogensmanager Rabobank Het Haringvliet
Jochem de Man - Eigenaar NVO Verzekeringen/De Man Advies/RegioBank 's-Gravendeel
Peter Alexander van ’t Hof - Winnaar 2017 en eigenaar TTI Tyre Trading International

STARTERSPRIJS

De startersprijs is een aanmoedigingsprijs voor de startende ondernemer in de Hoeksche Waard en wordt uitgereikt aan een innoverende starter uit de Hoeksche Waard die een voorbeeld is voor anderen door zijn of haar groei en/of innovatie. Ook als deze een unieke dienst of product heeft, een onderscheidende strategie volgt of bijzonder klantgericht is kan hij of zij meedingen naar deze schitterende, motiverende prijs.

PROCEDURE
Na de inschrijving worden de kandidaten voor de Startersprijs bekend gemaakt en vindt er een publiekstemming plaats. Uit de stemronde worden 6 kandidaten geselecteerd en aan de jury voorgesteld. De jury controleert of de genomineerden aan alle criteria voldoen en kiest vervolgens 3 finalisten. Tijdens de finale op het Ondernemersgala presenteren de kandidaten zich aan het publiek waarna de winnaar bekend wordt gemaakt.

BEOORDELINGSCRITERIA

 • De deelnemer is eigenaar/directeur-grootaandeelhouder van een onderneming die gevestigd is in de Hoeksche Waard.
 • Het bedrijf is na 1 juni 2014 ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel.
 • De onderneming heeft een groei laten zien, is onderscheidend in zijn product of dienst en is succesvol dankzij haar strategisch beleid, klantgerichtheid en innoverend vermogen. Het is een voorbeeld voor andere starters.

JURY
Wim Nobel - Directeur Rabobank Het Haringvliet
Jo Kolf - Voorzitter Economic Development Board Hoeksche Waard i.o.
Jaco Sterk - Winnaar Startersprijs 2017 en eigenaar van Tadatel Oud-Beijerland
Remco van der Kuijp - Notaris te Strijen

RETAILPRIJS

Ons eiland huisvest veel onderscheidende en vernieuwende retailers. Om de ontwikkeling van de detailhandel te stimuleren en om waardering uit te spreken naar de huidige retailers willen wij tijdens het Ondernemersgala Hoeksche Waard de prijs uitreiken aan dé Retailondernemer uit de Hoeksche Waard. Ondernemers die in aanmerking komen zijn ondernemers die continue grenzen verleggen, zowel online als offline beleving weten te creëren, zich weten te onderscheiden door samenwerking, duurzaamheid hebben verankerd in de strategie en een betekenis heeft in en voor de omgeving.

PROCEDURE
Na de inschrijving kiest de voorselectiecommissie uit alle inzendingen de kanshebbers voor de ondernemersprijs. De vakjury brengt een bedrijfsbezoek en nomineert op basis van de antwoorden op het inschrijfformulier en het bedrijfsbezoek de nummer één. Tijdens de finale op het Ondernemersgala presenteren de kandidaten zich aan het publiek waarna de winnaar bekend wordt gemaakt.

CRITERIA

 • De deelnemer is eigenaar/directeur-grootaandeelhouder van een onderneming die gevestigd is in de Hoeksche Waard.
 • Het bedrijf moet vóór 31 december 2015 ingeschreven staan in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel.
 • Er dienen drie volledige aansluitende boekjaren (2017, 2016 en 2015) overlegd te kunnen worden.
 • De onderneming heeft een groei laten zien of kentering door de klantbeleving onderscheidend te laten zijn en is succesvol dankzij haar strategisch beleid.
 • Marktpositie, marketing, klantbeleving en social media.
 • Innovatie en ondernemerschap, inspelen op veranderende marktomstandigheden.
 • Personeel en Organisatie.
 • Duurzaamheid en betekenisvol voor de regio.
 • Persoonlijke leiderschap van de ondernemer.
 • Financiën.JURY
Paul van Schaik - Eigenaar van der Ham Optometristen BV

Paul Konijnendijk - Eigenaar Konijnendijk Mode

Roy van Looij - Accountmanager MKB Rabobank Het Haringvliet

Ardi van der Hoek - Supermarkt ondernemer Jumbo ’s-Gravendeel

SOCIAL IMPACT AWARD HW

De Social Impact Award HW is een blijk van waardering voor belangeloze inzet van een persoon maatschappelijk actief in de Hoeksche Waard. Door deze inzet is een maatschappelijk probleem aangepakt dat zonder deze inzet nog steeds zou bestaan. Daarnaast is deze persoon in staat te verbinden, te inspireren en te vernieuwen. Met de Social Impact Award HW, belonen we sociale ondernemers die een belangrijke sociale bijdrage hebben gehad voor de regio en willen we andere werkgevers inspireren.

 

De Social Impact Award HW is een aanmoedingsprijs om ondernemers uit de regio te laten zien hoe zij als onderdeel van hun bedrijfsvoering naast financiële meerwaarde ook maatschappelijke meerwaarde kunnen realiseren en wordt uitgereikt aan een ondernemer die hierin een voorbeeld is geweest voor anderen.

 

De prijs is bedoeld als stimulering voor ondernemers die (gaan) bijdragen aan maatschappelijke impact door hun activiteiten. De prijs kan de ondernemers net dat zetje geven om haar activiteiten uit te breiden, het verdienmodel te versterken of de maatschappelijke impact te vergroten

 

PROCEDURE
Voorgedragen ondernemingen leveren een positieve bijdrage aan de samenleving en het is de taak van de jury om deze, aan de hand van de criteria, te selecteren.

 

CRITERIA

 • De persoon geeft leiding aan, of heeft recent leidinggegeven aan, een succesvolle onderneming, organisatie of instelling in de Hoeksche Waard.
 • De persoon is maatschappelijk actief in de Hoeksche Waard en heeft een initiatief genomen dat getuigt van verantwoordelijk burgerschap en het algemeen belang dient, dat wil zeggen niet het belang van de eigen onderneming, organisatie of instelling.
 • Het initiatief betreft een concrete oplossing of aanpak van een maatschappelijk probleem dat in de Hoeksche Waard speelt en waarvoor door overheid, bedrijfsleven of kennisinstellingen nog geen oplossing is gevonden door gebrek aan visie, middelen of besluitvorming.
 • Het initiatief en de persoon zijn verbindend, inspirerend en vernieuwend.

 

JURY

De jury beslist, zonder inspraak van de leden van De Maatschappij en bestaat uit:
 • Jack de Leeuw (voorzitter jury en tevens voorzitter De Maatschappij)
 • Belle van den Berg (Directrice Museum Hoeksche Waard)
 • Bert Tuk (Voorzitter college van bestuur CSG de Waard)
 • Piet van Leenen (Wethouder gemeente Hoeksche Waard)
 • Gerard Appelman (Oud Directievoorzitter Rabobank Hoeksche Waard)

Contact

Heeft u een vraag, een opmerking of een suggestie? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
t.a.v. Loes Könemann.

© 2018 Ondernemersgala Hoeksche Waard - Privacy verklaring

Gemaakt met door Schot Marketing & Communicatie " | Copy - Laura Vrij, Capital V