Skip to main content

Nieuws

Ondernemersprijzen Hoeksche Waard 2024 uitgereikt tijdens uitverkocht Ondernemersgala!

Tijdens het Ondernemersgala Hoeksche Waard 2024 in het pand van Rabobank Zuid-Hollandse Eilanden werden op 16 mei de ondernemersprijzen uitgereikt. De Ondernemersprijs werd gewonnen door Goudwisselkantoor uit Klaaswaal. De Startersprijs werd uitgereikt aan Frieda Vollaard-de Rhoter van Rho Toneel uit Numansdorp.

Met presentator Steven van Wijk en 250 aanwezigen – waaronder meerdere wethouders – werden de winnaars tijdens een feestelijke en spannende avond beloond met de welverdiende awards. Iedere award werd uitgereikt door een afzonderlijke jury.

Ondernemersprijs winnaar Goudwisselkantoor is onder leiding van CEO Johan de Ruiter in bijna veertig jaar uitgegroeid tot een bedrijf met ruim 400 medewerkers, waarvan ruim 150 in Klaaswaal. Een parel dus in de Hoeksche Waard, die al jaren een begrip is voor het kopen, verkopen en verpanden van goud, zilver en verzamelobjecten. Een écht familiebedrijf, waar vijf broers – met Johan als CEO en Erik als CFO – op alle fronten hard aan de slag
zijn om verdere ontwikkeling van het bedrijf te realiseren. Ook buiten de landsgrenzen.

De award werd uitgereikt door juryvoorzitter Steven Corijn en Pieter Duifhuizen van Dugros, de winnaar van de prijs in 2022.

Eerder die avond won Frieda Vollaard-de Rhoter de Startersprijs. Haar droom was het openen van een eigen theater in de Hoeksche Waard. In 2019 realiseerde zij die droom met het openen van Rho-toneel, een klein theater in Numansdorp. Daarmee biedt zij een compleet pakket aan cultuureducatie, toneellessen, culturele evenementen, live theater etc. Ook is de theaterzaal te huur voor diverse activiteiten. Frieda is de opvolgster van Marleen Gulden van Eco Concept Group. Ze kreeg de award uitgereikt door Gulden en juryvoorzitter Jo Kolf.

Arie van Pelt ontving de Social Impact Award. Arie is iemand die gedurende zijn gehele leven knelpunten in de samenleving gesignaleerd heeft en daar ook mee aan de slag is gegaan. Ooit begonnen met de opvang van ontheemde dieren, nam hij het initiatief om een regionale dierenopvang in te richten. Dierenasiel de Dierenstee bestaat inmiddels 50 jaar.

Samen met zijn -onlangs overleden- vrouw hield Arie zicht ook bezig met de opvang van jongeren die niet mee kunnen in de maatschappij, uiteindelijk ondergebracht in Stichting de Overbrugging.

Daarnaast vervulde van Pelt vele bestuursfuncties, kortom een initiatiefrijke en betrokken Hoeksche Waarder.

Tijdens de gala-avond werd er nog een cheque overhandigd ter waarde van € 7.500 aan het goede doel van dit jaar, te weten Stichting MooiMens Hoeksche Waard. ‘Een mooi bedrag, waar we een goede bestemming voor hebben’, aldus bestuurslid Aad Hofmeester namens de stichting.

De organisatie kijkt terug op een geslaagd ondernemersgala. Organisatievoorzitter Pim Verhage benadrukt de samenhang en samenwerking: “Het organisatiecomité, de verschillende jury’s en alle vrijwilligers hebben er een geslaagde avond van gemaakt met geweldige winnaars. Het is mooi om deze avond samen met de verschillende deelnemende organisaties te organiseren. Uiteindelijk verdient het ondernemerschap in de Hoeksche Waard een avond als deze.”

Het Ondernemersgala Hoeksche waard is een initiatief van de Ondernemersvereniging Hoeksche Waard (OHW), StartSmart Hoeksche Waard en De Maatschappij voor Handel en Nijverheid en heeft het doel om het ondernemerschap in de Hoeksche Waard uit te dagen en te stimuleren.


Ondernemersgala Hoeksche Waard 2024: Een voorproefje met Pim Verhage

Op donderdag 30 november 2023 gaf Pim Verhage het startschot voor het langverwachte Ondernemersgala 2024. Tijdens een live radio-uitzending onthulde hij de spannende plannen en inspanningen die worden geleverd om van dit evenement op 16 mei 2024 een daverend succes te maken. Wil je meer weten over wat er achter de schermen gebeurt en welke verrassingen het gala in petto heeft? Luister naar het exclusieve radiofragment

Ondernemersprijzen Hoeksche Waard 2022 uitgereikt tijdens druk Ondernemersgala!

Tijdens het Ondernemersgala Hoeksche Waard 2022 in het pand van Rabobank Zuid-Hollandse Eilanden werden op 16 mei de ondernemersprijzen uitgereikt. De Ondernemersprijs werd gewonnen door Dugros uit Oud-Beijerland. De Startersprijs werd uitgereikt aan Marleen Gulden van Eco Concept Group uit Nieuw-Beijerland.

 

Met presentator Steven van Wijk en ruim 170 aanwezigen – waaronder burgemeester Charlie Aptroot en meerdere wethouders – werden de winnaars tijdens een feestelijke en spannende avond beloond met de welverdiende awards. Iedere award werd uitgereikt door een afzonderlijke jury.

De winnaars van de Social Impact Award 2022 waren Eelse Bies en Willy Spaan: beiden beeldbepalende inwoners van de Hoeksche Waard.

 

Ondernemersprijs winnaar Dugros is in alle opzichten een strak en goed gerunde onderneming. ‘Bij Dugros zien we gepassioneerde, gedreven en sociaal betrokken ondernemers. Dugros is internationaal actief joint venture fabriek in India. Binnen het bedrijf is veel creativiteit aanwezig; alle tassenlijnen zijn zelf ontwikkeld. De productgedrevenheid is enorm. Het familiebedrijf Dugros kenmerkt zich door vertrouwen in eigen kunnen, waarbij de basis van marktkoopman nog altijd herkenbaar is.’, aldus het juryrapport.

 

Pieter Duifhuizen van Dugros vertelt vol trots op het podium: ‘Ons familiebedrijf is in 1953 opgericht. We zijn trots op ons schitterende bedrijf en onze medewerkers. We ontwikkelen en produceren onze eigen lijnen van tassen, die we inmiddels ook ver buiten Nederland verkopen.’ De award werd uitgereikt door juryvoorzitter Steven Corijn en Stefanie Verrijp, directeur van Kivodo en winnaar van de prijs in 2019. ‘Een prachtige opvolger en tijdens het jurybezoek voelde ik me in een vrouwenparadijs’ aldus Verrijp, die hiermee de lachers op haar hand krijgt. 

 

Eerder die avond won Marleen Gulden de Startersprijs. ‘Ik ben enorm trots op het winnen van deze prijs, wat een erkenning! Het thema – Perspectief – past perfect bij mijn onderneming en mijn manier van ondernemen. Ik ben echt supertrots. Voor mij is duurzaam ondernemen normaal. Ik streef naar ecologische winst naast economische winst’. Gulden is de opvolgster van Ezra Vermeij van Ezra Cosmetics. Ze kreeg de award uitgereikt door Vermeij en juryvoorzitter Jo Kolf.

 

Eelse Bies en Willy Spaan ontvingen de Social Impact Award. Dankzij Eelse Bies is de aandacht voor cultuur in de Hoeksche Waard op een hoger niveau gekomen. Hij heeft de cultuur in brede zin gepromoot en veel initiatieven zijn uit zijn koker gekomen. Hij brengt iets op gang, legt verbindingen, raakt mensen en brengt mensen samen.


Willy Spaan heeft door haar jarenlange inzet de geschiedenis van de Hoeksche Waard zichtbaar en kenbaar gemaakt zodat de inwoners van de Hoeksche Waard hun oorsprong hebben leren kennen. Zij heeft grote impact gehad op het historisch besef in de Hoeksche Waard en daarmee de bewoners bewust gemaakt van de eigenheid van landschap en cultuur. Beiden hebben op hun eigen manier iets toegevoegd aan de identiteit van de Hoeksche Waard.”

 

Tijdens de gala-avond werd er nog een cheque overhandigd ter waarde van € 7.500 aan het goede doel van dit jaar, te weten Stichting Droomhuis Hoeksche Waard. ‘Een mooi bedrag, waar we een goede bestemming voor hebben’, aldus voorzitter Ina van der Werf namens de stichting.

 

De organisatie kijkt terug op een geslaagd ondernemersgala. Organisatievoorzitter Pim Verhage benadrukt de samenhang en samenwerking: “Het organisatiecomité, de verschillende jury’s en alle vrijwilligers hebben er een geslaagde avond van gemaakt met geweldige winnaars. Het is mooi om deze avond samen met de verschillende deelnemende organisaties te organiseren. Uiteindelijk verdient het ondernemerschap in de Hoeksche Waard een avond als deze.”

 

Het Ondernemersgala Hoeksche waard is een initiatief van de Ondernemersvereniging Hoeksche Waard (OHW), StartSmart Hoeksche Waard en De Maatschappij voor Handel en Nijverheid en heeft het doel om het ondernemerschap in de Hoeksche Waard uit te dagen en te stimuleren. Hoeksche Waard (OHW), Startersnetwerk Hoeksche Waard, Regionale Detailhandelsraad Hoeksche Waard en De Maatschappij voor Handel en Nijverheid en heeft het doel ondernemerschap in de Hoeksche Waard uit te dagen en te stimuleren.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met Pim Verhage,
06 – 53 11 09 38.

Social Impact Award 2022

De Nederlandse Maatschappij voor Nijverheid en Handel departement Hoeksche Waard organiseert de tweejaarlijkse Social Impact Award. Deze prijs wordt door een jury toegekend aan een natuurlijk persoon die op sociaaleconomisch, sociaal-maatschappelijk of sociaal-cultureel gebied van grote waarde is voor de Hoeksche Waard. De jury die zich dit jaar mocht buigen over de genomineerden, stond meteen voor een dilemma. Bij alle juryleden stonden twee kandidaten vanaf het begin hoog op de voorkeurslijst. Beiden hebben zich langjarig, vanuit een persoonlijke missie en overtuiging, ieder op het eigen expertgebied en met niet aflatende energie ingezet voor de samenleving en de ontwikkeling van de Hoeksche Waard. Daarom is besloten dat de Social Impact Award 2022 wordt uitgereikt aan twee personen. Ze krijgen de prijs niet samen, maar allebei. Voor beiden kun je spreken van een oeuvre prijs.

De winnaars van de Social Impact Award 2022 zijn Eelse Bies en Willy Spaan: beiden beeldbepalende inwoners van de Hoeksche Waard. Jury: “Eelse én Willy worden allebei gekend door hun gedrevenheid en passie. Eelse voor zijn niet aflatende inzet om kunst en cultuur onder de aandacht te brengen van de gemeente maar ook om kunst en cultuur in woord, beeld en verbeelding, dicht bij de inwoners van de Hoeksche Waard te brengen. Dankzij Eelse Bies is de aandacht voor cultuur in de Hoeksche Waard op een hoger niveau gekomen. Hij heeft de cultuur in brede zin gepromoot en veel initiatieven zijn uit zijn koker gekomen. Hij brengt iets op gang, legt verbindingen, raakt mensen en brengt mensen samen. Willy Spaan heeft door haar jarenlange inzet de geschiedenis van de Hoeksche Waard zichtbaar en kenbaar gemaakt zodat de inwoners van de Hoeksche Waard hun oorsprong hebben leren kennen. Zij heeft grote impact gehad op het historisch besef in de Hoeksche Waard en daarmee de bewoners bewust gemaakt van de eigenheid van landschap en cultuur. Beiden hebben op hun eigen manier iets toegevoegd aan de identiteit van de Hoeksche Waard.” De jury wil met het toekennen van de award aan ieder van hen, beiden eren voor hun hele inzet en onverzettelijkheid om cultuur én identiteit onder de aandacht te brengen van alle inwoners van de Hoeksche Waard.

De Social Impact Award wordt uitgereikt tijdens het Ondernemersgala op 16 mei 2022, waar tevens de Ondernemersprijs en Startersprijs worden uitgereikt.

Noot voor de Redactie (niet voor publicatie): eventuele vragen over de Social Impact Award kunnen gesteld worden aan Jack de Leeuw, voorzitter dept. Hoeksche Waard Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 06-51378033

Finalisten Ondernemersgala Hoeksche Waard bekend!
6 bedrijven nog in een spannende race voor de eerste plaatsen.

De organisatie van Ondernemersgala Hoeksche Waard maakte op 28 april de finalisten bekend voor de Startersprijs en de Ondernemersprijs 2022.

De 11 genomineerden die door de publieksronde zijn gekomen hebben zich tijdens de afgelopen dagen aan de jury’s kunnen voorstellen. Hierin werd duidelijk gekeken naar elementen als innovatie en perspectief, maar ook naar passie en ondernemersgeest. Beide jury’s gaven aan dat de keus een hele lastige was, maar zij hebben uiteindelijk een weloverwogen beslissing kunnen nemen. En op maandag 16 mei weten we wie van deze 6 finalisten met de eer gaat strijken. Wie zijn de genomineerden?

Startersprijs

Eco Concept Group uit Nieuw-Beijerland. Ondernemerschap met een purpose, met een groter doel dan alleen geld verdienen. Namelijk circulair ondernemen.

Mingle the Single uit Numansdorp. Bij Mingle the Single kun je terecht voor de leukste activiteiten en events voor singles, vrijgezellen, alleengaanden, weduwen(aren): kortom iedereen zónder partner.

Pabloos Pottery uit ‘s-Gravendeel. Sculpturen van keramiek zijn combinaties van gedraaid werk en handgevormd werk. Met het geven van workshops pottenbakken wordt deze magie doorgegeven.

Ondernemersprijs

Dugros uit Oud-Beijerland. Sinds de start van groothandel Dugros hebben zij honderden ondernemers en miljoenen consumenten blij kunnen maken met hun tassen, portemonnees, riemen en koffers.

Van As uit Oud-Beijerland. Drukkerij Van As is een familiebedrijf, opgericht in 1934, dat opvallend wil zijn binnen de grafische industrie. Dit doen zij door het bieden van een hoog kwaliteits- en serviceniveau.

Weiderund uit Westmaas. Ambachtelijk boerenbedrijf, dat vindt dat de consument geen vraagtekens hoeft te zetten bij de herkomst van zijn stukje vlees. Zij garanderen dat hun vlees van eigen dieren puur is en dus vrij van antibiotica, hormonen en ziektes.

Publiekskeuzes Ondernemersgala Hoeksche Waard bekend! 11 bedrijven nog in de race voor ereplaats op het podium

De organisatie van Ondernemersgala Hoeksche Waard maakte op 6 april de publiekskeuzes bekend voor de Startersprijs en de Ondernemersprijs 2022.

Het publiek heeft met ruim 3000 stemmen massaal op de genomineerden voor de Startersprijs en de Ondernemersprijs gestemd. In totaal gaan nu 11 ondernemers door naar de jury rondes die deze maand gaan plaatsvinden. De jury zal hieruit bepalen wie de finalisten voor de beide prijzen zullen zijn. In alfabetische volgorde zijn de publiekskeuzes:

Startersprijs

Abocean uit Mijnsheerenland. Een bedrijf voor alles omtrent sportboten zoals import vanuit Scandinavië tot Spanje, de in- en verkoop van sportboten en het verzorgen van onderhoud en transport.
Eco Concept Group uit Nieuw-Beijerland. Ondernemerschap met een purpose, met een groter doel dan alleen geld verdienen. Namelijk circulair ondernemen.

Eeterij de Blaek uit Blaaksedijk. Het gezelligste eetcafé van de Blaaksedijk en omstreken gerund door de jongste uitbater!

Hoeksch Lekkers/Hoeksche Branders uit Heinenoord. Een ambachtelijke koffiebranderij en het online platform voor lokale, lekkere en ambachtelijke producten. Allemaal gemaakt door ondernemers met passie uit de Hoeksche Waard.

Mingle the Single uit Numansdorp. Bij Mingle the Single kun je terecht voor de leukste activiteiten en events voor singles, vrijgezellen, alleengaanden, weduwen(aren): kortom iedereen zónder partner.

Pabloos Pottery uit ‘s-Gravendeel. Sculpturen van keramiek zijn combinaties van gedraaid werk en handgevormd werk. Met het geven van workshops pottenbakken wordt deze magie doorgegeven.

Ondernemersprijs

Dugros uit Oud-Beijerland. Sinds de start van groothandel Dugros hebben zij honderden ondernemers en miljoenen consumenten blij kunnen maken met hun tassen, portemonnees, riemen en koffers.

Fitness Paradise uit Oud-Beijerland. Fitness Paradise staat bekend als een gezellig, schoon en uitgebreid fitness centrum waar de klant centraal staat. De overname midden in coronatijd staat symbool voor de kracht van het bedrijf.

Van As uit Oud-Beijerland. Drukkerij Van As is een familiebedrijf, opgericht in 1934, dat opvallend wil zijn binnen de grafische industrie. Dit doen zij door het bieden van een hoog kwaliteits- en serviceniveau.

Weiderund uit Westmaas. Ambachtelijk boerenbedrijf, dat vindt dat de consument geen vraagtekens hoeft te zetten bij de herkomst van zijn stukje vlees. Zij garanderen dat hun vlees van eigen dieren puur is en dus vrij van antibiotica, hormonen en ziektes.

XLIGN uit Oud-Beijerland. Iedereen heeft het recht en de plicht om veilig en gezond weer naar huis te gaan. Daar wil XLIGN aan bijdragen. XLIGN is een detacheringsbureau in de nichemarkt Safety, Health, Environment & Quality (SHEQ).

De voorlopige top 5 per 27 maart is bekend.

‘Perspectief’ is hét thema van Ondernemersgala Hoeksche Waard 2022

Veel bedrijven hebben in 2020 en 2021 een beroep hebben gedaan op hun innovatieve vermogen. Om als bedrijf toekomstbestendig te zijn moet je snel kunnen schakelen en blijven vernieuwen. De afgelopen twee jaar is nog eens benadrukt hoe belangrijk dit is.

Het thema voor het Ondernemersgala Hoeksche Waard 2022 sluit hier bij aan en is dan ook: Innovatie geeft perspectief op een betere toekomst.

Met de ondernemersprijzen ( Ondernemersprijs, Startersprijs en Social Impact Award ) willen wij extra aandacht vragen voor dit belangrijke thema. We zetten graag de meest innovatieve bedrijven in het zonnetje.

Ken jij of heb jij een innovatief bedrijf in de Hoeksche Waard? Meld dit bedrijf dan aan voor het Ondernemersgala Hoeksche Waard 2022. 

 

Deze editie geen Retailprijs

De Detail Handels Raad (DHR) Hoeksche Waard heeft besloten deze editie geen Retailprijs uit te reiken. Aansprekende retailers kunnen wel meedoen voor de Startersprijs en de Ondernemersprijs.

Ondernemersgala Hoeksche Waard verplaatst naar 2022

27 januari 2021

 

De kogel is door de kerk: het Ondernemersgala Hoeksche Waard, dat gepland stond voor 17 mei 2021, wordt verplaatst naar 2022. Dit in verband met de corona-crisis en de impact die dit heeft op veel Hoeksche ondernemers. Het organisatiecomité vindt het daarom niet gepast om het gala dit jaar te laten doorgaan. Wel blijft het comité zich in de tussentijd inzetten om Hoeksch ondernemerschap een podium te geven en een hart onder de riem te steken.

 

Ondernemersgala
Het Ondernemersgala Hoeksche Waard is een initiatief van de Ondernemersvereniging (OHW), Startersnetwerk, Regionale Detailhandelsraad en De Maatschappij voor Handel en Nijverheid.
Tijdens het gala worden traditioneel de beste Hoeksche ondernemers in het zonnetje gezet. En wordt het ondernemerschap in de Hoeksche Waard - dat van grote waarde is voor de groei en bloei in de regio - gevierd.

 

Geen tijd voor een feestje
“De corona-crisis blijft voortduren en het einde is nog niet in zicht. De impact hiervan op ondernemers is groot. Veel winkels en horeca zijn momenteel dicht. En ook andere bedrijven zijn zwaar getroffen. Wij voelen erg met alle getroffen ondernemers mee en vinden het geen tijd voor een feestje”, zegt organisatiecomité- voorzitter Pim Verhage. “Daarom hebben we besloten om het gala door te schuiven naar volgend jaar, naar 16 mei 2022 om precies te zijn. In de tussentijd blijven we ons inzetten om Hoeksch ondernemerschap een podium te geven en een hart onder de riem te steken. Want dat mag gewaardeerd en gezien worden, zeker in deze tijden.”

 

Nieuw initiatief
In dit kader lanceert het organisatiecomité Ondernemersgala Hoeksche Waard binnenkort een nieuw initiatief om Hoeksche ondernemershelden in de spotlights te zetten. Hou hiervoor de website www.ondernemersgalahoekschewaard.nl in de gaten.

 

 

De sociale wijkwinkel WerkSaam is geopend!

13 november 2019


Samen met een hoop belangstellenden heeft Jeroen, samen met Pim Verhage het lint doorgeknipt. Dankzij de donatie van het Ondernemersgala HW heeft Gemiva SVG Groep dagbesteding Hoeksche Waard  deze winkel kunnen inrichten en opstarten.

Veel succes met de winkel. U bent van harte welkom de winkel te bezoeken aan de Ravelstraat 5 in Oud Beijerland.


DE TOP 10 IS BEKEND
Dit is de tussenstand per 18 maart 2019, het scheelt soms maar enkele stemmen... Sta je niet in de top 10? Niet getreurd, je hebt nog tot 25 maart de tijd.

1. Ezra Cosmetics
2. Stichting Kunstbus
3. Bloem en groenprojecten
4. De HoekscheWaardPas
5. Hosted Energie
6. Massage&Go
7. Hoeksche Waard Events
8. Appletree Makelaardij
9. Capital V
10. De Gezonde Digitale Organisatie

DE TOP 10 IS BEKEND
Dit is de tussenstand per 11 maart 2019, het scheelt soms maar enkele stemmen... Sta je niet in de top 10? Niet getreurd, je hebt nog tot 25 maart de tijd. Volgende week maandag (18 maart 2019) staat de nieuwe tussenstand weer online.

1. Ezra Cosmetics
2. Stichting Kunstbus
3. Bloem en groenprojecten
4. De HoekscheWaardPas
5. Hosted Energie
6. Appletree Makelaardij
7. Hoeksche Waard Events
8. Massage&Go
9. Capital V
10. Margot Bloemen