Skip to main content

Finalisten Ondernemersgala Hoeksche Waard bekend!

6 bedrijven nog in een spannende race voor de eerste plaatsen.

De organisatie van Ondernemersgala Hoeksche Waard maakte op 19 april de finalisten bekend voor de Startersprijs en de Ondernemersprijs 2024.

De 11 genomineerden die door de publieksronde zijn gekomen hebben zich tijdens de afgelopen dagen aan de jury’s kunnen voorstellen. Hierin werd duidelijk gekeken naar elementen als innovatie en perspectief, maar vooral naar passie en ondernemersgeest. Beide jury’s gaven aan dat de keus een hele lastige was, maar zij hebben uiteindelijk een weloverwogen beslissing kunnen nemen. En op donderdag 16 mei weten we wie van deze 6 finalisten met de eer gaat strijken. Wie zijn de finalisten (in alfabetische volgorde)?

Startersprijs

Lemontree Jongerencoach uit Oud-Beijerland, Magdalena van den Ouden – Malutan.

Rho Toneel uit Numansdorp, Frieda Vollaard – de Rhoter.

Upflow Media uit Numansdorp, Dion Oppelaar.
 

Ondernemersprijs

Agerion IT uit Oud-Beijerland, Stefan Frerichs.

DB Workwear uit Numansdorp, Kees van Dijk.

Goudwisselkantoor uit Klaaswaal, Johan de Ruiter.

Op 16 mei weten we wie de winnaars zijn! Tickets voor de uitreikingen op donderdag 16 mei zijn te bestellen via de website www.ondernemersgalahw.nl. De opbrengst van het gala is bestemd voor goede doel van deze editie, stichting MooiMensHW.

Voorbereiding Ondernemersgala Hoeksche Waard 2024 van start

In een wereld vol ondernemerschap en innovatie is er een kracht die verder gaat dan cijfers en winstcijfers: het échte verhaal achter de ondernemer. Voor de aankomende editie van het Ondernemersgala Hoeksche Waard heeft de organisatie gekozen voor het thema "Verhalen die je raken”.

 

De organisatie heeft er voor gekozen om deze editie een eerbetoon te brengen aan de ondernemers die niet alleen hun bedrijf opbouwen, maar ook harten raken en anderen inspireren. Deze prijs legt de focus op de menselijke kant van ondernemerschap en wil ondernemers aanmoedigen om hun unieke verhalen te delen. Deze verhalen zijn niet alleen een reeks gebeurtenissen en prestaties, maar vormen de kern van wat hen drijft en wat anderen inspireert. Het thema geldt zowel voor de Startersprijs als voor de Ondernemersprijs en de Social Impact Award.

 

Waarom dit thema?

Ondernemerschap gaat niet alleen over het opbouwen van bedrijven; het gaat over passie, doorzettingsvermogen en het vermogen om anderen te inspireren. We geloven dat er achter elk bedrijf of maatschappelijk initiatief een inspirator schuilt met een verhaal dat de moeite waard is om te delen, een verhaal dat anderen kan raken en aanmoedigen om hun eigen dromen na te streven.

 

Na een voorselectie worden ondernemers uitgenodigd om ‘hun verhaal’ in te zenden, waarbij ze zich kunnen richten op de momenten die hen hebben gevormd, de uitdagingen die ze hebben overwonnen en de passie die hen voortstuwt. We moedigen ondernemers aan om authentiek te zijn en hun verhaal te delen op een manier die anderen kan inspireren.

De Social Impact Award HW erkent en beloont individuen die op sociaaleconomisch, sociaalmaatschappelijk, of sociaal-cultureel gebied een significante bijdrage hebben geleverd aan de Hoeksche Waard. Georganiseerd door De Maatschappij, verbindt het departement Hoeksche Waard personen uit overheid, bedrijven en onderwijs voor inspiratie en innovatie. Leden van De Maatschappij en anderen in de regio kunnen kandidaten nomineren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met een duidelijke toelichting op hun verdiensten.

 

Waarom meedoen?

Afgezien van de eer en erkenning die gepaard gaat met het winnen van één van de prijzen, biedt deelname ook de mogelijkheid ervaringen te delen en anderen te inspireren. Het delen van verhalen van doorzettingsvermogen, innovatie en passie kan een bron van inspiratie zijn voor opkomende ondernemers en een krachtig netwerk opbouwen van gelijkgestemde individuen.

 

Over de Jury

Een deskundige jury, bestaande uit vooraanstaande ondernemers en experts op het gebied van ondernemerschap, zal de inzendingen beoordelen op basis van creativiteit, authenticiteit en de impact van het verhaal op anderen.

 

De winnaars worden bekendgemaakt tijdens een feestelijk gala op 16 mei 2024, waar ze de erkenning krijgen die ze verdienen. Tijdens dit gala worden de Startersprijs, Ondernemersprijs en de Social Impact Award 2024 uitgereikt.

Vanaf nu kan er niet meer gestemd worden!

De stembussen zijn gesloten. Deze bedrijven gaan door naar de juryronde (in alfabetische volgorde):

Startersprijs:

Abocean
Eco Concept Group
Eeterij de Blaek
Hoeksch Lekkers/Hoeksche Branders
Mingle the Single
Pabloos Pottery

Ondernemersprijs:

Dugros
Fitness Paradise
Van As
Weiderund
XLIGN

De voorlopige top per 8 april voor de Ondernemersprijs en Startersprijs is:

Startersprijs:

RHO Toneel
Angelie Ketting, AN Social & Events
LemonTree Jongerencoach
Zorg met olie
Ben en Pieter’s
Upflow media

Ondernemersprijs:

Agerion IT
Kookatelier
Dranken­winkeltje Hoeksche Waard
Robert Saalmink uitvaart­verzorging
DB WorkWear

Heb jij jouw stem nog niet uitgebracht? Doe dat dan snel via deze knop.

De genomineerden van de ondernemersprijs

Goudwissel­kantoor Klaaswaal

Al jaren een begrip in de Hoeksche Waard en omstreken voor het kopen, verkopen en verpanden van goud, zilver en verzamelobjecten. Ook kunt u er terecht met uw diamanten, horloges, (oude) munten en bankbiljetten. Zij taxeren uw voorwerpen vrijblijvend en doen u een reëel aanbod.

Dranken­winkeltje Hoeksche Waard

De tofste slijterij van Oud-Beijerland. Zij zijn dé specialist op het gebied van whisk(e)y, rum, gin, champagne en wijnen in de regio! Met een zeer uitgebreid, bijzonder en veelzijdig assortiment vallen ze op bij de liefhebber.

Eendrachts­hoeve

De afgelopen jaren waren zij een partycentrum met een restaurant erbij. De komende jaren zullen ze vooral een restaurant zijn, met ook een zaal voor wie die wil huren. Maar de aandacht gaat vooral naar het restaurant. Waarom? Daar ligt hun hart. Daar worden ze blij van. Gasten lekker laten genieten van de heerlijke menu’s en wijnen die ze aan tafel serveren.

Kookatelier

Het Kookatelier verzorgt professionele branche / koksopleidingen – patisserie opleidingen horeca trainingen – kookworkshops – catering op maat en bieden vergaderarrangementen. Daarnaast kun je een aantal keer per maand eten bij het Kookatelier wanneer zij de deuren openen als restaurant. Op deze avonden is er een vast menu.

DB WorkWear

Vanuit DB WorkWear willen ze met u meedenken daar waar het  gaat om veiligheid, comfort en uitstraling met bedrijfskleding en PBM’s. Door u goed te adviseren en producten van top-kwaliteit te leveren, zorgen zij dat  u en uw werknemers er goed uitzien, zich comfortabel kunnen bewegen en bovenal zo goed als mogelijk beschermd zijn tegen de risico’s van de uit te voeren werkzaamheden.

Agerion IT

Eindoplossingen leveren waar je als gebruiker ook echt iets mee kunt. Het klinkt vanzelfsprekend. De praktijk wijst weleens anders uit. Agerion zorgt ervoor dat informatiestromen wél soepel verlopen. Omdat zij geloven dat IT simpel kan.

Robert Saalmink uitvaart­verzorging

Verzorgt graag uw uitvaart, persoonlijk en betrokken. En daarvoor brengen ze niet alleen hun hoofd, maar ook hun handen en hart mee. Naast de traditionele sobere uitvaart is er thans ruimte voor een uitvaart waarbij de rol van de nabestaanden veel nadrukkelijker aanwezig is en waarbij in de geest van de overledene een uitvaart wordt verzorgd. Hierbij kan alles zonder uitzondering (binnen de wettelijke kaders).


De genomineerden van de startersprijs

Yogastudio 711

De yogastudio van 711 Yoga is dé plek waar jij kunt onthaasten, volledig jezelf mag zijn en alle aandacht aan je lichaam, geest én ademhaling mag geven. Van een momentje van ontspanning, juist een actieve les of gewoon even een moment voor jezelf, bij 711 Yoga
is het mogelijk.

Business healthy

Ontdek de Healthy You, Healthy Business community: hét no-nonsense platform voor therapeuten, coaches en lichaamswerkers werkzaam in de holistische zorg, die effectief willen werken, meer klanten willen aantrekken én een evenwichtige levensstijl willen bewaken.

Bereik meer, vergroot je netwerk, geniet van een goede werk-privébalans en bouw een financieel gezonde toekomst op.

Mind Body & Motion

Ze verkopen lifestyle artikelen en leuke attenties, soms lief of inspirerend en soms met een knipoog.  Vaak van lokale makers, fair trade, met een verleden of met een verhaal.

De producten in de winkel zijn met zorg geselecteerd en wisselen regelmatig.

Moon Treasures

Moon Treasures werkt samen met lokale ateliers in Bali. Onze talenten en krachten bundelen we samen om zo de mooiste collecties met handgemaakte ‘lucky charms’ te ontwikkelen. Al onze collecties zijn fairtrade, duurzaam geproduceerd en ook echt met de hand gemaakt. Dit maakt ook dat ieder item uniek is. Je shopt dus altijd ‘an one of a kind’ item, hoe tof is dat?!

Bats & Birds

De aanwezigheid van beschermde diersoorten kan een belangrijk aspect zijn om bij uw (ver)bouwplannen rekening mee te houden. Wij bieden ecologische oplossingen om ervoor te zorgen dat uw project aan de vereisten van de Omgevingswet (voorheen Wet natuurbescherming) voldoet en de bescherming van bedreigde diersoorten gewaarborgd is.

Puttershoek aan de Maas

By Babette

Zin in een gezellige middag of avond in ons stijlvolle restaurant? Bij Babette heeft een uitnodigende menukaart met lekkere gerechten voor zowel de lunch als diner.  Wij bieden een gezellige sfeer in ons restaurant en zodra het weer het toelaat bieden wij u de mogelijkheid om op ons gezellige terras plaats te nemen.

RozenRo

De mooiste bloemen en accessoires.

Lemontree

Born2B is een project van Lemontree. Born2B is een veilige plek waar jongeren snel terecht kunnen met hun verhaal. Ze vinden er persoonlijke aandacht en verbinding met leeftijdsgenoten. We begeleiden hen in het ontdekken wie ze zijn, waar hun talenten liggen en hoe ze deze in kunnen zetten om impact te maken in hun omgeving. Dit geeft een gevoel van zingeving en biedt perspectief voor hun toekomst.

Upflow media

Laat webshops in omzet en naamsbekendheid groeien.

  • Ze bouwen effectieve advertentiecampagnes op platforms zoals TikTok, Google, Facebook, Instagram, YouTube en LinkedIn om jouw merk zichtbaar te maken bij potentiële klanten.
  • Ze ontwerpen geautomatiseerde workflows voor jouw e-mailmarketing waardoor deze efficiënter en doelgerichter wordt.
  • Zij creëren sales funnels om organisch verkeer om te zetten in betalende klanten.

 

Bovendien leveren ze veel User Generated Content om jouw advertenties naar een hoger niveau te tillen. Hun expertise omvat ook het beheer van jouw social media-pagina's, waardoor je meer volgers kunt aantrekken en een professionele uitstraling kunt waarborgen.

Boxing Zuid-Beijerland

Met bijna 500m2 sportruimte is Zuid-Beijerland Boxing & Gym een van de grootste sportlocaties in de Hoeksche Waard. Alhoewel het boksen bij ZBBG de hoofdmoot betreft, is het aanbod de afgelopen jaren uitgebreid en bieden wij meerdere beweegdisciplines onder 1 dak. Bij ZBBG gaat het er niet om wie er het beste is of het mooiste gekleed is, we zijn als mens allemaal gelijk. Stap ook eens binnen in onze laagdrempelige Gym en ervaar het zelf!

MakersFirst

Makers First, waarom nu? Simpel, om projecten te realiseren die er toe doen! Design is mooi, maar alleennuttig als er echt iets mee wordt opgelost. Functie gaat voor uiterlijk om de focus te houden op wat er echt belangrijk is. Back to the natural flow!

Angelie Ketting, AN Social & Events

Angelie is de aangewezen persoon voor het opzetten en beheren van je Social media account. Zij kan je online business een boost geven en je bereik vergroten met Insta Feeds. Ook voor het organiseren van een event ben je bij haar aan het juiste adres. Hiernaast is Angelie ook nog Goede Doelen coach en is zij oprichtster van Stichting An.

De stralende vrouw

Werkt met 4 mooie pijlers welke jouw leefstijl beïnvloeden: Mindset-Voeding-Slaap-Beweging.

Energiek, rust in je hoofd, lekker in je vel. Door de juiste mindset krijg jij die inspiratie die je zoekt om te komen waar je wilt zijn.

MerbelCare

Mijn naam is Lianne van de Merbel, 40 jaar en ik woon sinds 10 jaar in Zuid Beijerland. Sinds mijn 18 ben ik werkzaam in de zorg, waaronder in de psychiatrie, verslavingszorg en de laatste jaren vooral in de gehandicaptenzorg. Hiervoor heb ik destijds de opleiding Sociaal Pedagogisch medewerker gevolgd.

RHO Toneel

Wat bieden we? Een podium voor iedereen!
Rho Toneel biedt een compleet cursusaanbod van toneellessen voor leerlingen vanaf vier tot veertien jaar. Rho Toneel organiseert culturele evenementen: theatervoorstellingen, live muziek, filmvertoningen
Rho Toneel verzorgt cultuureducatie op maat voor basisscholen in de Hoeksche Waard en omgeving.
Theater Verhuur - Onze sfeervolle theaterzaal huren? Dat kan! Host bij ons je eigen evenement: van (kinder)feestje tot groepstraining en van een besloten voorstelling tot een privé bioscoop.

Voice of Sound (Stem en klankwerk)

Samantha Nice (massage en klankwerk) en Martine van Wensveen (stem en klankwerk) hebben hun krachten gebundeld waardoor ze nóg diepere ontspannings vormen kunnen ontwikkelen. Naast de individuele Soundhealing bieden zij nu ook de Touch & Sound Massage aan. Tijdens deze exclusieve ontspannings massage worden lichaam en geest extra tot rust gebracht door live stem en klankwerk. 

Het Interieur Recept

Voor iedereen is er een recept voor een persoonlijke plek om heerlijk te leven of werken. En dat recept is altijd uniek.

Het interieur recept heeft alle ingrediënten voor een zorgeloos interieurontwerp bij bouw, verbouwing of restyling van je (tweede) woning of bedrijf. Van advies, ontwerp en styling tot aan de begeleiding van de daadwerkelijke uitvoering. Het kan allemaal, zodat we samen tot een mooi eindresultaat komen. 

Zorg met olie

Anneke Melissant is aromatherapeut en verpleegkundige. Met haar deskundigheid helpt ze mensen om meer rust en balans in het leven te vinden. Ze richt zich speciaal op zorgmedewerkers omdat het haar missie is om aromatherapie te verbinden met de reguliere zorg.

Als jij goed voor jezelf zorgt kan je daarna ook goed voor een ander zorgen.

Villa vol stijl

Villa vol Stijl staat voor eigenheid, kleur, originaliteit, comfort en duurzaamheid. Ik ben een kei in combineren en decoreren en ik zie in één oogopslag hoe ik jouw interieur meer karakter kan geven. Soms betreft dat slechts enkele aanpassingen, zoals een andere kleur op de muur, minder of juist wat nieuwe accessoires of simpelweg een andere indeling. Uiteraard kun je me ook inschakelen voor een totale 'make-over'.

Ben en Pieter’s

Bij Ben & Pieter’s bieden we dagverse topproducten uit de Hoeksche Waard. Van groenten en fruit tot vlees, zuivel en ambachtelijke lekkernijen – al onze producten zijn zorgvuldig geselecteerd voor de allerbeste kwaliteit. Geniet van verse en hoogwaardige producten, rechtstreeks bij jou thuis bezorgd.

Kingdom Media

Kingdom Media bouwt aan een plek in de Hoeksche Waard waar je samen of alleen je creativiteit ontwikkelt. Een plek waar je leert, creëert, kunt optreden en ontspannen.