Ave Esthetique Huidkliniek - Juni

Ave Esthetique Huidkliniek Hoeksche Ondernemersheld van juni!

De zoektocht naar de Hoeksche Ondernemersheld van juni zit erop! Het organisatiecomité heeft de afgelopen maand weer mooie aanmeldingen binnen gekregen van ondernemers die zich in coronatijd op een positieve manier onderscheiden. Dit keer springt er één ondernemer uit: het is Esther Bredewold van Ave Esthetique Huidkliniek uit Oud-Beijerland. Tijdens de lockdowns werkt Esther niet in haar bedrijf, maar aan haar bedrijf. Ze investeert al haar geld in een nieuw pand, kostbare huidverbeteringsapparatuur en een orthomoleculaire opleiding. En transformeert hiermee haar schoonheidssalon naar een huidkliniek, waar ook van binnenuit aan een mooie huid wordt gewerkt. ‘Ik heb besloten er nog één keer voor te gaan, maar dan op een hoger niveau.’

Ave Esthetique: van schoonheidssalon naar huidkliniek

‘Ik besluit er nog één keer voor te gaan, maar dan op een hoger niveau.’

Frank van den Ouden (rechts) feliciteert Michael van der Zee (midden) en zoon Tim (links) met de titel Hoeksche Ondernemersheld maart. Foto door Heijblom Fotografie.

Net voordat de coronacrisis losbarst, neemt Bredewold afscheid van haar vestiging en personeel in Rotterdam. Ze wil het wat rustiger aan doen en gaat als eenpitter verder in haar schoonheidssalon boven een sportschool in Oud-Beijerland. Nog geen week later volgt de eerste lockdown, waarbij de deuren van Ave Esthetique voor het eerst sinds 27 jaar sluiten. Wat een ellende! Esther heeft ineens zeeën aan tijd. Als blijkt dat de lockdown nog maanden gaat duren, gebruikt ze die tijd om aan haar bedrijf te werken. Vanuit het geloof dat een mooie huid ook een spiegel is van een gezond lichaam, start ze een HBO-studie Orthomoleculaire Vitality. En dan komt er iets onverwachts op haar pad: een schoonheidssalon in haar straat komt te koop… ‘A once in a lifetime moment’, zegt Esther hierover. ‘Ik besluit er nog één keer voor te gaan, maar dan op een hoger niveau.’

De onderneemster investeert al haar geld in het nieuwe pand en kostbare huidverbeteringsapparatuur. ‘Best een behoorlijk risico’, zegt ze zelf. De eerste lockdown is immers nog volop gaande. Het weerhoudt haar er niet van om door te zetten, HBO-personeel aan te nemen, een samenwerking met een cosmetische arts te starten en met haar team aanvullende opleidingen te volgen. Ook schakelt Ave volledig over naar biologische & veilige huidproducten en wordt het assortiment uitgebreid met voedingssupplementen.

In nog geen jaar tijd transformeert Esther haar schoonheidssalon naar een huidkliniek, waarvan veel behandelingen ook door zorgverzekeraars vergoed worden.

Het nieuwe pand van Ave Esthetique Huidkliniek opent op 30 november 2020. Veertien dagen later sluiten de deuren alweer door de tweede lockdown. Esther is er een dag flink chagrijnig door maar het geeft haar – ‘eerlijk is eerlijk’ – ook de mogelijkheid om haar orthomoleculaire opleiding versneld af te ronden. Sinds februari 2021 kan Esther hierdoor klanten nog meer inzicht geven in de oorzaken en oplossingen van huidproblemen van binnenuit. En met succes: zij heeft inmiddels al veel klanten hiermee op weg geholpen.

Lef en energie
Jan Visser (secretaris van de Detailhandelsraad Hoeksche Waard, een van de verenigingen achter de Hoeksche Ondernemersheld) vindt dat Esther de titel ‘Hoeksche Ondernemersheld’ met recht verdiend heeft: “Het vergt veel lef en energie om zo’n grote investering te doen tijdens een lockdown en om je bedrijf in zo’n korte tijd te transformeren. Ook speelt Esther met haar nieuwe aanbod ‘een gezonde huid van binnenuit’ in op de groeiende belangstelling voor gezond leven.” Esther vindt haar nieuwe titel echt zó leuk. “Van mijn klanten krijg ik elk dag waardering. Het is fantastisch om die waardering ook te krijgen van collega-ondernemers uit de Hoeksche Waard, zeker in deze moeilijke tijden.”

Naast Esther heeft het comité de afgelopen maanden nog meer creatief corona-ondernemerschap voorbij zien komen. De namen van deze ondernemers vind je op de website.

Alle deelnemers

Lees verder

David’s Deli - augustus

David’s Deli Hoeksche Ondernemersheld van augustus!

Ondanks de vakantie is de zoektocht naar Hoeksche Ondernemershelden gewoon doorgegaan. Uit de mooie aanmeldingen van de afgelopen periode is door het organisatiecomité wederom een winnaar gekozen: namelijk David van Steenderen van David’s Deli uit Westmaas. Opnieuw een ondernemer die zich in coronatijd op positieve manier heeft weten te onderscheiden. David is een ondernemer in hart en nieren die niet bij de pakken neer is gaan zitten! Toen zijn toprestaurant – Vineum in Rotterdam- voor de 2e keer dicht moest besloot David om het over een andere boeg te gooien. Hij besloot om een delicatessenwinkel te openen.

David is een ondernemer in hart en nieren die niet bij de pakken neer is gaan zitten!

Hij besloot om een delicatessenwinkel te openen.

Frank van den Ouden (rechts) feliciteert Michael van der Zee (midden) en zoon Tim (links) met de titel Hoeksche Ondernemersheld maart. Foto door Heijblom Fotografie.

Tijdens de eerste lockdown ging Vineum als één van de eersten aan de slag met afhaal maaltijden. Maar tijdens de tweede lockdown was voor van Steenderen al duidelijk dat hij daarmee de zaak niet ging redden. Toen in zijn woonplaats Westmaas de slagerij beschikbaar kwam wegens pensionering, greep hij deze mogelijkheid aan op die locatie om een delicatessenwinkel te starten. En met groot succes. Voor het bestaande restaurant-personeel een mooie gelegenheid om toch met mooie verse producten aan de slag te gaan. Na de opening in november vorig jaar konden zij mooi de drukte van de feestdagen meepakken.

Het was volgens David een enorme gok om tijdens de 2e sluiting van zijn restaurant het pand met de inventaris van de met pensioen gaande familie Viergever over te nemen, nadat zij bijna 30 jaar daar de Keurslagerij Viergever hebben gedraaid. Maar het bleek een goede keuze!

In januari en februari heeft hij kennis mogen maken met de retail branche. “We hebben toen het wat rustiger was de tijd genomen om aan de producten, toonbank, presentatie, smaken, snelheid van bedienen etc. te werken” aldus David van Steenderen.

Vanuit de voormalige slagerij worden inmiddels 2x per week maaltijden voor kinderen, ouders en medewerkers bij 14 vestigingen van kinderopvang COKD geleverd; daarnaast begint het nu ook storm te lopen met BBQ’s en cateringen.

Buiten de mensen van Vineum (die grotendeels nu teruggaan bij heropening aldaar) zijn ook nog twee dames aangenomen, die vroeger bij Tonie en Odilia Viergever hebben gewerkt, als bekend gezicht voor de vaste klandizie. Ook blijven er enkele medewerkers van Vineum werken. Zo zullen bijvoorbeeld de (chef)koks productie blijven draaien bij de Deli.

Out of the Box
Bram de Jong (voorzitter van de Detailhandelsraad Hoeksche Waard) waardeert het Out of the Box denken van David; waar andere restaurants kozen voor afhaalconcepten, ging David net een stapje verder met het opzetten van de Deli. Een uitstapje naar een andere wereld: de retail. Een sprong in het diepe, die nu een blijvende extra activiteit oplevert, naast het restaurant en de wijnhandel van de trotse winnaar. Ook de samenwerking met de held van juni, Ben & Pieters, vindt de Jong heel positief.

David reageert zelf heel enthousiast “deze award is natuurlijk een prachtige prijs, die ook veel kan betekenen voor onze naamsbekendheid. Hier ben ik oprecht heel erg blij mee. Bescheidenheid siert de mens, daarom sluit ik graag af met nogmaals dank voor de nominatie alleen al”.

Alle deelnemers

Lees verder

Lodder Events & Sfeermakers - september

Lodder Events & Sfeermakers Hoeksche Ondernemersheld van september!

Uit de mooie aanmeldingen van de afgelopen periode is door het organisatiecomité wederom een winnaar gekozen: namelijk Natasja Hörnemann en Bas Lodder van Lodder Events & Sfeermakers uit Numansdorp. opnieuw twee ondernemers die zich in coronatijd op positieve manier hebben weten te onderscheiden. Hun evenementenorganisatie viel door de lockdowns met 90 % terug in omzet.

Natasja en Bas zijn echte Bourgondiërs en graag geziene gasten in de Numansdorpse horeca.

Ondanks de lockdowns mochten zij toch nog 2 keer het jeugdvakantieland in Ahoy organiseren, een maatschappelijk evenement voor kinderen die door welke reden dan ook niet kunnen genieten van een welverdiende vakantie. En daar zijn ze heel trots op.


Natasja en Bas zijn echter niet de types om bij de pakken neer te gaan zitten. Integendeel! Omdat Bas vroeger een aantal bloemenwinkels had, was al snel het idee van prachtbloemen.nl geboren. Een landelijk opererende online bloemenbezorgdienst was het mooie resultaat. Maar ook cadeaus zoals chocolade, wijn, bieren en cadeaupakketten kunnen via prachtbloemen worden besteld.


Als vaste partner voor de bezorging werd Hurry Up Parcels ingeschakeld, niet toevallig het bedrijf van zoon Anthony.


Horeca

Natasja en Bas zijn echte Bourgondiërs en graag geziene gasten in de Numansdorpse horeca. Volgens hen kon de lokale horeca nog wel een aanvulling gebruiken. Als ook het gemis van de mogelijkheid om bijvoorbeeld op maandag uit eten te gaan. Toen het pand van restaurant Lust begin 2021 te koop kwam, was de beslissing dan ook snel genomen. Ze gingen dit pand kopen en hun eigen restaurant starten. Het moest een trendy zaak worden en er werd dus grondig verbouwd, waarna op 26 juni de opening volgde.


Na een brainstormsessie werd de kreet “naar Natasja toe” afgekort tot Tast Toe, Bar & Kitchen gekozen. De resultaten zijn, ondanks het ontbreken van horecaervaring, tot nu toe boven verwachting. Het restaurant is 7 dagen per week open.


Ondernemende familie
Jan Rottier van het organisatiecomité van de ondernemersheld prijst met name de ondernemersgeest van de familie Lodder. “Dit zijn ondernemers pur sang. Waar anderen bij de pakken neer gaan zitten, zien zij kansen en pakken die vervolgens met beide handen aan! Ook buiten hun comfortzone. Echt een inspiratie voor andere ondernemers.”


Natasja en Bas zijn vooral blij met de nominatie en het klinkende resultaat van hun nieuwe restaurant. ”Deze extra naamsbekendheid kunnen wij goed gebruiken”.

Alle deelnemers

Lees verder

Mariet Party’s & Events - Februari

Mariet Party’s & Events
Hoeksche Ondernemersheld
van februari!

Met de start van deze nieuwe maand, zit de zoektocht naar de Hoeksche Ondernemersheld van februari erop! Het organisatiecomité is blij verrast met de hoeveelheid aanmeldingen en is onder de indruk van de Hoeksche ondernemers-heldenmoed die zij voorbij hebben zien komen. Eén ondernemer springt er in het bijzonder uit. Het is Jaap Herweijer van Mariet Party’s & Events uit Numansdorp. Met zijn vechtlust, creativiteit en doorzettingsvermogen mag hij zich met recht Hoeksche Ondernemersheld van februari noemen!

Mariet Party’s & Events

"Het is een jaar van overleven geweest. Ik zie het als een soort van beloning voor al mijn inspanningen."

Met het wegvallen van recepties, evenementen en bijeenkomsten, is Mariet in maart 2020 direct zwaar getroffen door de coronacrisis. Jaap zit echter niet bij de pakken neer, werkt zich een slag in de rondte, blijft inventief en lanceert tal van creatieve concepten. Zoals Afhaalservice “Friet van Mariet”, all-in barbecue-pakketten en workshops,  wekelijks een andere “Hoeksche Soep” met zoveel mogelijk streek-ingrediënten, borrel-pakketten voor online meetings, de “Winterkost Drive-In”. En als klap op de vuurpijl “Drei skiwochen bei Mariet”, waar wintersportliefhebbers drie weken lang hun hart kunnen ophalen aan Mariets Oostenrijkse gerechten.

Bron van inspiratie
Pim Verhage - voorzitter van het organisatiecomité achter de Hoeksche Ondernemersheld - roemt Jaaps vechtlust, creativiteit en doorzettingsvermogen: “Hij laat zich niet kisten en is echt een bron van inspiratie voor anderen in deze moeilijke tijden. Met recht is hij de Hoeksche Ondernemersheld van februari!” Jaap zelf vindt dit ontzettend gaaf: “Het is een jaar van overleven geweest. Ik zie het als een soort van beloning voor al mijn inspanningen. Fijn dat dit gezien is en gewaardeerd wordt.”
Naast Jaap heeft het comité nog meer bijzondere staaltjes van heldenmoed voorbij zien komen in de andere aanmeldingen van afgelopen maand. De namen van deze ondernemers vind je op de website.

Alle deelnemers

Lees verder

Nonstop Printing - Maart

Nonstop Printing
Hoeksche Ondernemersheld
van maart!

Met de start van april, zit de zoektocht naar de Hoeksche Ondernemersheld van maart erop. Het organisatiecomité heeft de afgelopen maand weer mooie aanmeldingen voorbij zien komen en is trots op het creatieve ondernemerschap in deze pittige tijden. Eén ondernemer springt er in het bijzonder uit. Het is Michael van der Zee van Nonstop Printing in Oud-Beijerland. Vanaf de start van de corona-crisis moet Michael direct knokken voor het voortbestaan van zijn bedrijf. Hij schakelt razendsnel en start in no-time twee nieuwe bedrijven op.

Nonstop Printing

“Dat ik uitgeroepen ben tot Hoeksche Ondernemersheld van maart, zie ik als een stimulans voor mijn bedrijf, mijn mensen en mijzelf.”

Frank van den Ouden (rechts) feliciteert Michael van der Zee (midden) en zoon Tim (links) met de titel Hoeksche Ondernemersheld maart. Foto door Heijblom Fotografie.

2020 belooft het beste jaar ooit te worden voor Nonstop Printing, dat al sinds 1990 bestaat. Het bedrijf is gespecialiseerd in het printen van reclame-uitingen voor grote sportevenementen, (inter)nationale beurzen en congressen. Totdat in maart 2020 de corona-crisis roet in het eten gooit en de omzet terugvalt naar 10%. Michael doet met succes een beroep op de steunmaatregelen van de overheid. Bij de bank krijgt hij echter nul op het request. Gelukkig vindt hij de kracht om in no-time twee nieuwe bedrijven te lanceren in samenwerking met verschillende partners. Allereerst www.dejuisteafstand.nl dat bedrijven corona-preventie producten biedt zoals hygiëneschermen, desinfectie-zuilen, vloerstickers, stoelhoezen en gepersonaliseerde mondkapjes. Binnen vier weken zet Michael dit bedrijf op - inclusief website - en heeft hij zijn eerste klanten zoals de KNVB en SBS. Daarnaast start Michael www.wannahavewallprint.nl op, waar consumenten terecht kunnen voor een mooie en unieke print aan de muur. Met deze nieuwe bedrijven kan Nonstop Printing hopelijk overleven totdat de grote beurzen en evenementen weer van start gaan.

Inspirerend voorbeeld
Frank van den Ouden (voorzitter van de Ondernemersvereniging Hoeksche Waard, een van de verenigingen achter de Hoeksche Ondernemersheld) is onder de indruk van wat Michael de afgelopen tijd heeft neergezet: “Er komt veel kracht, lef en creativiteit bij kijken om jezelf als ondernemer in deze tijd opnieuw uit te vinden en twee nieuwe bedrijven uit de grond te stampen. Mooi ook dat hij hiervoor de samenwerking zoekt met partners. Samen sta je sterker. Michael is een inspirerend voorbeeld voor ons allemaal en heeft hiermee de titel Hoeksche Ondernemersheld dik verdiend.”

Michael is best een beetje trots op zijn nieuwe titel. “We kijken terug op een apart jaar. Samen met mijn zoon Tim hebben we alle zeilen moeten bijzetten om als bedrijf te overleven. Dat ik uitgeroepen ben tot Hoeksche Ondernemersheld van maart, zie ik als een stimulans voor mijn bedrijf, mijn mensen en mijzelf.”

Naast Michael heeft het comité nog meer creatief corona-ondernemerschap voorbij zien komen in de andere aanmeldingen van afgelopen maand. De namen van deze ondernemers vind je op de website.

Alle deelnemers

Lees verder

Contact

Heeft u een vraag, een opmerking of een suggestie? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
t.a.v. Loes Könemann.

© 2018 - 2021 Ondernemersgala Hoeksche Waard - Privacy verklaring