Genomineerden

Vanaf nu kan er niet meer gestemd worden!

Stem hier!

De stembussen zijn gesloten. Deze bedrijven gaan door naar de juryronde (in alfabetische volgorde):

Startersprijs:

Abocean
Eco Concept Group
Eeterij de Blaek
Hoeksch Lekkers/Hoeksche Branders
Mingle the Single
Pabloos Pottery

Ondernemersprijs:

Dugros
Fitness Paradise
Van As
Weiderund
XLIGN

Stem nu!

De genomineerden

Lees meer

De voorlopige top 5 per 27 maart voor de Ondernemersprijs en Startersprijs, in willekeurige volgorde, is:

Startersprijs:

Mingle the single
Hoeksch Lekkers/Hoeksche Branders
Eeterij de Blaek
Abocean
Pabloos Pottery

Ondernemersprijs:

Fitness Paradise
Van As
Weiderund
Xlign
Dugros

De genomineerden van de ondernemersprijs

 • Dugros

  Dugros is een familiebedrijf met een enthousiast team van zo'n zestig collega's. In 2015 waren dit er nog veertig minder, maar door het vertrouwen van onze klanten zijn we de afgelopen jaren hard gegroeid. Sinds de start van Dugros hebben wij honderden ondernemers en miljoenen consumenten blij kunnen maken met onze tassen, portemonnees, riemen en koffers. Met trots werken we dagelijks voor nationale- en internationale klanten, waarbij de focus ligt op Nederland, België en Duitsland.

  Bekijk de website

 • Wij Reclame

  Het team van Wij Reclame verstaat de kunst om uw organisatie op een opvallende manier te presenteren. U vindt bij Wij Reclame enthousiaste professionals die vakmanschap weten te combineren met visie en durf.


  Ontdek de kracht van professionele vormgeving. Vraag ons een concreet voorstel uit te werken om de huisstijl van uw organisatie te vertalen in concrete uitingen. Of het nu gaat om een reclamebord, of lichtbak een autobelettering of een spandoek. Wij zijn van alle markten thuis.

  Bekijk de website

 • VAN AS

  VAN AS is een familiebedrijf, opgericht in 1934, dat opvallend wil zijn binnen de grafische industrie. Dit doen wij door het bieden van een hoog kwaliteits- en serviceniveau. Verder zijn wij ook onderscheidend met ons aanbod van grafische producten. Vanuit deze visie hebben wij onze focus gelegd op vier kennisgebieden: Drukwerk, Kalenders, Point of Sale en Sign.


  Binnen deze vier kennisgebieden zijn wij continu op zoek naar nieuwe ontwikkelingen. Zo kunnen we ook vernieuwde oplossingen bieden voor onze klanten.

  Bekijk de website

 • Fitness Paradise

  Fitness Paradise staat bekend als een gezellig, schoon en uitgebreid fitness centrum waar de klant centraal staat. Niet voor niets hebben wij veel leden die al vanaf het begin lid zijn bij ons.
  Wij vinden het belangrijk dat onze leden een gezonde levensstijl aannemen ongeacht hun leeftijd, lengte, uiterlijk of geslacht. Onze trainingen gaan daarom verder. Door onze ruim ervaren trainers kunnen wij zelfs mensen met chronische ziektes behandelen of mensen verder begeleiden na hun revalidatie traject bij een ziekenhuis of therapeut.

  Bekijk de website

 • Fair Wines

  Wijn met passie, eigen import, exclusiviteit en duurzaamheid. Dat is Fair Wines, specialist in het importeren van natuurwijnen en delicatessen. Ook beschikt het over een eigen proeflokaal in Heinenoord!


  Fair Wines heeft een ruim aanbod aan verschillende exclusieve wijnhuizen. De selectie bestaat voornamelijk uit ‘natuurlijke’ wijnen met als voorkeur biodynamisch van ‘non-intervenisten’. Zo min mogelijk ingrijpen, de druif de druif laten voor de beste expressie. Ook zijn er heerlijke delicatessen om te nuttigen bij de fijne wijnen!


  Fair Wines staat voor 100% Kwaliteit – Alle wijnen zijn 100% bewust gekozen. Alleen de hoogste kwaliteit is goed genoeg hier!


  Je bent harte welkom in ons proeflokaal in Heinenoord! 

  Bekijk de website

 • Weiderund

  Gesloten en open tegelijk. Dat is wat wij zijn. Gesloten, omdat wij geen vee inkopen: alle runderen die bij ons rondlopen zijn geboren op onze boerderij. Open omdat u dit op onze boerderij met eigen ogen kunt komen bekijken. Wij kennen geen geheimen! Deze filosofie hebben wij niet voor niets.

  Wij vinden dat u geen vraagtekens hoeft ze zetten bij de herkomst van uw stukje vlees. Wij garanderen u dat ons vlees puur is en dus vrij van antibiotica, hormonen en ziektes. Wij houden niet van omwegen, wel van constante kwaliteit direct van de boerderij!

  Bekijk de website

 • Hoeve Doelwijck

  Doelwijck is een biologisch landbouwbedrijf met een eigen rustieke boerderijwinkel Daar verkopen wij iedere vrijdagmiddag en zaterdag biologische groenten en fruit van het seizoen; rechtstreeks van onze akkers en die van collega boeren uit de buurt. Maar ook lekkers van verder weg.

  U kunt rekenen op smakelijke & gezonde biologische groenten en fruit, de heerlijkste ‘boerenkaas en ook biologisch vlees van grasgevoerde dieren: rund, varken en lam.

  Onze boerderijwinkel heeft daarnaast een sociale functie als enige winkel in het buurtschap Zuidzijde.

  Bekijk de website

 • XLIGN

  Mensen zijn waardevol. Wij beschermen mensen.

  Iedereen heeft het recht en de plicht om veilig en gezond weer naar huis te gaan. XLIGN is een detacheringsbureau in de nichemarkt Safety, Health, Environment & Quality (SHEQ). We werken niet over mensen heen, maar dóór mensen en dragen structureel bij aan het verbeteren van arbeidsomstandigheden door veilig en gezond gedrag te motiveren.

  Door jarenlange internationale ervaring op het gebied van SHEQ, begrijpen we de marktspecifieke activiteiten en kunnen we ad hoc meedenken aan capaciteitsvraagstukken van onze klanten uit verschillende branches, zoals offshore, maritiem, baggeren, windenergie, constructie, infra en de (petro)chemie. We zorgen voor de juiste professional op de juiste plaats door een transparante samenwerking en persoonlijke aandacht voor wensen en behoeften.

  Bekijk de website

Stem hier!


De genomineerden van de startersprijs

 • Codu Automatisering

  Deze startende ondernemer van 25 jaar oud geeft diverse jongeren uit Numansdorp en andere deelgemeenten uit de Hoeksche Waard een kans om een vak te leren. Dat in een tijd dat veel bedrijven door de Corona epidemie weinig tot geen jongeren de kans kunnen geven om een vak te leren.

  Bekijk de website

 • Nemesys Cybersecurity

  Opgericht in 2018 als onderdeel van de Nemesys Groep helpt Nemesys Cybersecurity publieke en private organisaties beschermen tegen cyberincidenten. Waar cybersecurity traditioneel gezien vanuit een technisch perspectief wordt benaderd, doet Nemesys Cybersecurity dit ook vanuit de perspectieven Mens en Organisatie waarbij een risico gebaseerde aanpak centraal staat. Nemesys helpt deze organisaties Nemesys is ook één van de initiatiefnemers en partners van Cybernetwerk Zuid Hollandse Eilanden waarmee de cyberweerbaarheid van niet-vitale ondernemers binnen de Zuid-Hollandse Eilanden wordt vergroot.

  Bekijk de website

 • Eco Concept Group

  Enkele jaren geleden maakte Marleen de stap naar het ondernemerschap. Ondernemerschap met een purpose, met een groter doel dan alleen geld verdienen. Namelijk circulair ondernemen, uitsluitend gebruik makend van duurzame materialen en in samenwerking met een netwerk van lokale en sociale partners. Een unieke propositie in de markt van promotionele producten en relatiegeschenken. Hiermee bewijst ze hiermee dat een traditionele, prijsgedreven markt  opengebroken kan worden door een ondernemer die haar hart heeft gevolgd met lef en visie.

  Bekijk de website

 • Mingle the Single

  Bij Mingle the Single kun je terecht voor de leukste activiteiten en events voor singles, vrijgezellen, alleenstaanden, alleengaanden, weduwen(aren): kortom iedereen zónder partner die het leuk vindt om een activiteit met gelijkgestemden te doen. Een geweldig leuk initiatief met mooie positieve intenties om mensen te verbinden.

  Bekijk de website

 • Kanters Special Products

  KSP is een constructiebedrijf dat veel tijd en energie steekt in de ontwikkeling van nieuwe producten, en dan specifiek eigen of in samenwerking met andere bedrijven, zoals Udar, een systeem voor het neutraliseren van koeienmest waar nu het prototype voor wordt gebouwd in Heinenoord. Hierbij wordt de mest vermengd met een toevoeging van nieuwe bacteriën, en krijgt de geneutraliseerde mest een nieuw leven als extra hoogwaardige meststof voor akkerbouw en grasland. Hiermee ontstaat een meststof die volledig circulair is. 

  Bekijk de website

 • Pabloos Pottery

  De magie van keramiek tot uiting brengen. Sculpturen van keramiek zijn combinaties van gedraaid werk en handgevormd werk en met het geven van workshops pottenbakken wordt de magie doorgegeven. Daarnaast biest Pabloos Pottery de mooiste handgemaakte producten van keramiek. Waarbij het ook mogelijk is om producten helemaal naar eigen wens te laten maken.

  Bekijk de website

 • AB ocean

  3 enthousiaste jonge kerels in de leeftijd van 18/19 jaar oud die gestart zijn met het waar maken van hun droom. Het starten van een bedrijf in de watersport: Abocean een bedrijf voor alles omtrent sportboten zoals import vanuit Scandinavië tot Spanje, de in- en verkoop van sportboten en het verzorgen van onderhoud en transport.

  Bekijk de website

 • Eeterij "De Blaek"

  Het gezelligste eetcafé van de Blaaksedijk en omstreken!

   

  Wil je genieten van een heerlijke lunch op ons terras of in ons restaurant, kom dan gewoon langs of maak een afspraak. Of je nu kiest voor een 12-uurtje, een heerlijk broodje, een lekkere maaltijd of een kopje soep, bij Eeterij “De Blaek” ben je hiervoor aan het juiste adres.

  Bekijk de website

 • De IJsmobiel

  De IJsmobiel is de naam van onze ijskar, een nostalgische Piaggo Ape. Die markeert het begin van ons ondernemerschap. We begonnen in de Hoeksche Waard met de verkoop van vers ambachtelijk bereid ijs langs de kant van de weg, in het dorp, het strand of in de steeg. Later breidden we ons werkterrein uit naar festivals, bedrijfsfeesten en partijen in heel Nederland. En nu hebben we ook een eigen ijssalon waar we nog meer mensen kunnen laten genieten van ons ambachtelijk bereid ijs.

  Bekijk de website

 • Hoeksch Lekkers/Hoeksche Branders

  Het online platform voor lokale, lekkere en ambachtelijke producten. Allemaal gemaakt door ondernemers met passie uit de Hoeksche Waard. Op het platform kan eenvoudig deze lokale producten worden besteld voor afhalen of thuisbezorgen. En deze lokale productenzijn ook leuk en origineel om cadeau te doen! Dé online markt van de Hoeksche Waard! Daarnaast branden wij eerlijke koffie in onze eigen branderij in Heinenoord.

  Bekijk de website

 • Bierschuurtje

  Een onderneemster die in coronatijd in 2020 de overstap heeft gemaakt van een onlinewinkel in speciaal bieren en whisky naar een fysieke winkel in Oud-Beijerland. Onlineverkoop ging al als een trein via Facebook en Insta voordat ze überhaupt een website had geopend. Daarna snel de stap naar fysiek met een onderscheidend concept.

  Bekijk de website

Stem hier!

Lees verder

Mariet Party’s & Events Hoeksche Ondernemersheld 2021

Mariet Party’s & Events Hoeksche Ondernemersheld 2021!

De zoektocht naar de Hoeksche Ondernemersheld van 2021 zit erop! Het organisatiecomité is blij verrast met de hoeveelheid uitgebrachte publieksstemmen, bijna 1750 stuks. Daarnaast heeft de jury haar oordeel uitgebracht. Eén ondernemer komt er als overtuigende winnaar uit. Het is Jaap Herweijer van Mariet Party’s & Events uit Numansdorp. Met zijn vechtlust, creativiteit en doorzettingsvermogen mag hij zich met recht Hoeksche Ondernemersheld van 2021 noemen! Jaap was de eerste maandheld in februari van dit jaar.

“Dit is een periode van overleven. Ik zie deze prijs als een erkenning voor al mijn inspanningen. Fijn dat dit gezien is en gewaardeerd wordt.”

Na een verhuizing en uitgebreide verbouwing op zijn nieuwe locatie was Jaap in december 2019 klaar voor de volgende groeifase van zijn bedrijf. Maar met het wegvallen van recepties, evenementen en bijeenkomsten, werd Mariet na drie maanden direct zwaar getroffen door de coronacrisis. Jaap zit echter niet bij de pakken neer, werkt zich een slag in de rondte, blijft inventief en lanceert tal van creatieve concepten. Zoals Afhaalservice “Friet van Mariet”, all-in barbecue-pakketten en workshops, wekelijks een andere “Hoeksche Soep” met zoveel mogelijk streek-ingrediënten, borrel-pakketten voor online meetings, de “Winterkost Drive-In”. En als klap op de vuurpijl “Drei skiwochen bei Mariet”, waar wintersportliefhebbers drie weken lang hun hart kunnen ophalen aan Mariets Oostenrijkse gerechten. Inmiddels zijn bijvoorbeeld de soepen van Mariet een begrip in de Hoeksche Waard. Met de feestdagen in aantocht richt Jaap zich nu kerstpakketten en op luxe gerechten voor op kantoor en thuis.

Jaap laat zich niet kisten en is echt een bron van inspiratie voor anderen in deze moeilijke tijden. Met recht is hij de Hoeksche Ondernemersheld van 2021. Jaap zelf vindt dit ontzettend gaaf: “Dit is een periode van overleven. Ik zie deze prijs als een erkenning voor al mijn inspanningen. Fijn dat dit gezien is en gewaardeerd wordt.”


Bron van inspiratie

Volgens Pim Verhage - voorzitter van het organisatiecomité achter de Hoeksche Ondernemersheld - heeft het comité nog veel meer bijzondere staaltjes van heldenmoed voorbij zien komen in de andere aanmeldingen van afgelopen maanden. De namen van deze ondernemers vind je op de site. Zij zijn een voorbeeld en inspiratie voor andere ondernemers in deze moeilijke tijden.

Inspiratieboek
Om al die ondernemershelden nog eens een podium te geven, maar vooral om andere ondernemers te inspireren, brengen de samenwerkende ondernemersverenigingen een inspiratieboek uit. Dit boek verschijnt in de week voor Kerstmis en wordt aan alle leden gestuurd. Leesvoer voor onder de kerstboom dus.

Over de Hoeksche Ondernemersheld
De Hoeksche Ondernemersheld is een initiatief van de vier ondernemersverenigingen achter het Ondernemersgala Hoeksche Waard – de Ondernemersvereniging Hoeksche Waard (OHW), StartSmart Hoeksche Waard, Regionale Detailhandelsraad Hoeksche Waard en de Maatschappij voor Handel en Nijverheid - om het ondernemerschap op ons eiland een podium te geven en een hart onder de riem te steken in deze bijzondere tijden. Ook levert het een bijdrage aan #kooplokaal. Met de uitreiking van de prijs aan Mariet Party’s en Events stopt de Hoeksche Ondernemersheld. Vanaf januari 2022 begint het nomineren voor het Ondernemersgala 2022. Op 16 mei 2022 worden de prijzen uitgereikt.

Perscontact
Pim Verhage
+31 (0) 6 53 11 09 38   
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Alle deelnemers

Lees verder

Mingle the Single - Oktober

Mingle the Single

Hoeksche Ondernemersheld van oktober!

Het einde van de de zoektocht naar Hoeksche Ondernemershelden is in zicht. Uit de mooie aanmeldingen van de afgelopen periode is door het organisatiecomité de laatste maandwinnaar gekozen: namelijk de dames van Mingle the Single. Opnieuw twee ondernemers die zich in coronatijd op positieve manier hebben weten te onderscheiden.

Natascha en Laura, die ieder met hun eigen bedrijf hun geld verdienden in de (zakelijke) evenementenbranche, moesten door de lockdowns op zoek gaan naar een alternatieve broodwinning.

Natascha en Laura zijn hier echt ontzettend blij mee.

“Het gevoel van gezien en gewaardeerd worden geeft ons een enorme boost en het vertrouwen dat we op de goede weg zijn”

Het idee voor Mingle the Single ontstond al voor corona met een prachtig idee van kinderopvang directrice Stefanie Verrijp van Kivido. Zij wilde een avond laten organiseren speciaal voor alleenstaande ouders. Daarachter schuilde een prachtige gedachte, namelijk gelukkige ouders (in de liefde), maken gelukkige kinderen. En ja, de Kividate night, met evenementnaam ‘Mingle the Single featuring Kivido’ werd een feit op 30 januari 2020. Na dit daverende succes stond het vervolg, maar nu voor alleenstaande opa en oma’s al op de planning. Helaas, toen kwam de lockdown.


"Als eventmanager zag ik dat het ene na het andere evenement werd gecanceld. We zaten met onze handen in het haar." zegt Natascha. We kregen van singles berichten dat ze de hele lockdown best pittig vonden, geen sport, geen sociale contacten op de werkvloer, één keer per week naar de supermarkt. Hier móesten we iets mee doen en dat bracht ons op het idee om ontmoetingen tóch mogelijk te maken, maar dan online!”

Het gedachtengoed van Mingle the Single was juist om singles op een laagdrempelige manier elkaar persoonlijk te laten ontmoeten. Met het idee dat de normale tijden weer snel zouden terugkeren, om iets te kunnen betekenen voor mensen in de lockdown én omdat het gewoon zo ontzettend leuk was om ermee bezig te blijven, werd de Virtuele Kroeg geopend: Een avondje 1-op-1 gesprekjes voeren in digitale kamers met singles van je eigen leeftijd vanachter je laptop, omlijst door een gezellige host die ervoor zorgt dat met een warm welkom het ijs al snel wordt gebroken. Door het aanstekelijke enthousiasme en de energie lukte het om zelfs de ouderwets denkende Hoeksche Waarder achter het beeldscherm te krijgen. De Virtuele Kroeg avonden werden voor jong en oud georganiseerd, 25 tot en met 75, iedereen was welkom en werd enthousiast, er is zelfs een liefdesrelatie uit ontstaan. Naast de Virtuele Kroeg, was er ook de Online Masterclass: Een date met jezelf, waarbij een ervaringsdeskundige je meeneemt in de wereld van liefde voor jezelf. Met de gedachte dat als je jezelf liefhebt, je ook beter de liefde kunt vinden. En zijn er meerdere Digitale Escaperooms geweest, waarbij de singles in teamverband moesten proberen hun digitale kamer te verlaten.

Tijdens de lockdown is door de dames de tijd genomen om een plan voor de toekomst te maken. Niet volledig terug naar het oude patroon van eventmanagement, maar volle inzet op Mingle The Single, met ambities voor een landelijk netwerk. Sinds 1 oktober j.l. is 1-pitter Natascha de Ruiter dan ook een duo geworden met de officiële aanstelling van Laura van Veenendaal als mede-eigenaar.

Lockdown, 1,5 meter afstand, geen beperkingen? Deze dames zullen nooit stilzitten. Nu bijna alles weer mogelijk is, is de activiteitenkalender goed gevuld en kunnen alleenstaanden hun hart ophalen op bijvoorbeeld de bowlingbaan, een zeilschip, tijdens een stadswandeling, golfclinic of een real live speeddate avond. Plannen voor een grotere evenementen komen er aan.

Tijd nuttig gebruikt
Pim Verhage (organisatiecomité Ondernemersgala Hoeksche Waard) waardeert dat de dames tijdens de lockdown ingezet hebben op online evenementen, maar tegelijk doorgebouwd hebben aan hoe hun bedrijf er daarna uit zou moeten zien. Daardoor konden zij na het wegvallen van de beperkingen direct van start. Ook de ambitie om groter te gaan dan alleen de Hoeksche Waard spreekt hem aan.

Natascha en Laura zijn hier echt ontzettend blij mee. “Het gevoel van gezien en gewaardeerd worden geeft ons een enorme boost en het vertrouwen dat we op de goede weg zijn”.

Alle deelnemers

Lees verder

Ave Esthetique Huidkliniek - Juni

Ave Esthetique Huidkliniek Hoeksche Ondernemersheld van juni!

De zoektocht naar de Hoeksche Ondernemersheld van juni zit erop! Het organisatiecomité heeft de afgelopen maand weer mooie aanmeldingen binnen gekregen van ondernemers die zich in coronatijd op een positieve manier onderscheiden. Dit keer springt er één ondernemer uit: het is Esther Bredewold van Ave Esthetique Huidkliniek uit Oud-Beijerland. Tijdens de lockdowns werkt Esther niet in haar bedrijf, maar aan haar bedrijf. Ze investeert al haar geld in een nieuw pand, kostbare huidverbeteringsapparatuur en een orthomoleculaire opleiding. En transformeert hiermee haar schoonheidssalon naar een huidkliniek, waar ook van binnenuit aan een mooie huid wordt gewerkt. ‘Ik heb besloten er nog één keer voor te gaan, maar dan op een hoger niveau.’

Ave Esthetique: van schoonheidssalon naar huidkliniek

‘Ik besluit er nog één keer voor te gaan, maar dan op een hoger niveau.’

Frank van den Ouden (rechts) feliciteert Michael van der Zee (midden) en zoon Tim (links) met de titel Hoeksche Ondernemersheld maart. Foto door Heijblom Fotografie.

Net voordat de coronacrisis losbarst, neemt Bredewold afscheid van haar vestiging en personeel in Rotterdam. Ze wil het wat rustiger aan doen en gaat als eenpitter verder in haar schoonheidssalon boven een sportschool in Oud-Beijerland. Nog geen week later volgt de eerste lockdown, waarbij de deuren van Ave Esthetique voor het eerst sinds 27 jaar sluiten. Wat een ellende! Esther heeft ineens zeeën aan tijd. Als blijkt dat de lockdown nog maanden gaat duren, gebruikt ze die tijd om aan haar bedrijf te werken. Vanuit het geloof dat een mooie huid ook een spiegel is van een gezond lichaam, start ze een HBO-studie Orthomoleculaire Vitality. En dan komt er iets onverwachts op haar pad: een schoonheidssalon in haar straat komt te koop… ‘A once in a lifetime moment’, zegt Esther hierover. ‘Ik besluit er nog één keer voor te gaan, maar dan op een hoger niveau.’

De onderneemster investeert al haar geld in het nieuwe pand en kostbare huidverbeteringsapparatuur. ‘Best een behoorlijk risico’, zegt ze zelf. De eerste lockdown is immers nog volop gaande. Het weerhoudt haar er niet van om door te zetten, HBO-personeel aan te nemen, een samenwerking met een cosmetische arts te starten en met haar team aanvullende opleidingen te volgen. Ook schakelt Ave volledig over naar biologische & veilige huidproducten en wordt het assortiment uitgebreid met voedingssupplementen.

In nog geen jaar tijd transformeert Esther haar schoonheidssalon naar een huidkliniek, waarvan veel behandelingen ook door zorgverzekeraars vergoed worden.

Het nieuwe pand van Ave Esthetique Huidkliniek opent op 30 november 2020. Veertien dagen later sluiten de deuren alweer door de tweede lockdown. Esther is er een dag flink chagrijnig door maar het geeft haar – ‘eerlijk is eerlijk’ – ook de mogelijkheid om haar orthomoleculaire opleiding versneld af te ronden. Sinds februari 2021 kan Esther hierdoor klanten nog meer inzicht geven in de oorzaken en oplossingen van huidproblemen van binnenuit. En met succes: zij heeft inmiddels al veel klanten hiermee op weg geholpen.

Lef en energie
Jan Visser (secretaris van de Detailhandelsraad Hoeksche Waard, een van de verenigingen achter de Hoeksche Ondernemersheld) vindt dat Esther de titel ‘Hoeksche Ondernemersheld’ met recht verdiend heeft: “Het vergt veel lef en energie om zo’n grote investering te doen tijdens een lockdown en om je bedrijf in zo’n korte tijd te transformeren. Ook speelt Esther met haar nieuwe aanbod ‘een gezonde huid van binnenuit’ in op de groeiende belangstelling voor gezond leven.” Esther vindt haar nieuwe titel echt zó leuk. “Van mijn klanten krijg ik elk dag waardering. Het is fantastisch om die waardering ook te krijgen van collega-ondernemers uit de Hoeksche Waard, zeker in deze moeilijke tijden.”

Naast Esther heeft het comité de afgelopen maanden nog meer creatief corona-ondernemerschap voorbij zien komen. De namen van deze ondernemers vind je op de website.

Alle deelnemers

Lees verder

David’s Deli - augustus

David’s Deli Hoeksche Ondernemersheld van augustus!

Ondanks de vakantie is de zoektocht naar Hoeksche Ondernemershelden gewoon doorgegaan. Uit de mooie aanmeldingen van de afgelopen periode is door het organisatiecomité wederom een winnaar gekozen: namelijk David van Steenderen van David’s Deli uit Westmaas. Opnieuw een ondernemer die zich in coronatijd op positieve manier heeft weten te onderscheiden. David is een ondernemer in hart en nieren die niet bij de pakken neer is gaan zitten! Toen zijn toprestaurant – Vineum in Rotterdam- voor de 2e keer dicht moest besloot David om het over een andere boeg te gooien. Hij besloot om een delicatessenwinkel te openen.

David is een ondernemer in hart en nieren die niet bij de pakken neer is gaan zitten!

Hij besloot om een delicatessenwinkel te openen.

Frank van den Ouden (rechts) feliciteert Michael van der Zee (midden) en zoon Tim (links) met de titel Hoeksche Ondernemersheld maart. Foto door Heijblom Fotografie.

Tijdens de eerste lockdown ging Vineum als één van de eersten aan de slag met afhaal maaltijden. Maar tijdens de tweede lockdown was voor van Steenderen al duidelijk dat hij daarmee de zaak niet ging redden. Toen in zijn woonplaats Westmaas de slagerij beschikbaar kwam wegens pensionering, greep hij deze mogelijkheid aan op die locatie om een delicatessenwinkel te starten. En met groot succes. Voor het bestaande restaurant-personeel een mooie gelegenheid om toch met mooie verse producten aan de slag te gaan. Na de opening in november vorig jaar konden zij mooi de drukte van de feestdagen meepakken.

Het was volgens David een enorme gok om tijdens de 2e sluiting van zijn restaurant het pand met de inventaris van de met pensioen gaande familie Viergever over te nemen, nadat zij bijna 30 jaar daar de Keurslagerij Viergever hebben gedraaid. Maar het bleek een goede keuze!

In januari en februari heeft hij kennis mogen maken met de retail branche. “We hebben toen het wat rustiger was de tijd genomen om aan de producten, toonbank, presentatie, smaken, snelheid van bedienen etc. te werken” aldus David van Steenderen.

Vanuit de voormalige slagerij worden inmiddels 2x per week maaltijden voor kinderen, ouders en medewerkers bij 14 vestigingen van kinderopvang COKD geleverd; daarnaast begint het nu ook storm te lopen met BBQ’s en cateringen.

Buiten de mensen van Vineum (die grotendeels nu teruggaan bij heropening aldaar) zijn ook nog twee dames aangenomen, die vroeger bij Tonie en Odilia Viergever hebben gewerkt, als bekend gezicht voor de vaste klandizie. Ook blijven er enkele medewerkers van Vineum werken. Zo zullen bijvoorbeeld de (chef)koks productie blijven draaien bij de Deli.

Out of the Box
Bram de Jong (voorzitter van de Detailhandelsraad Hoeksche Waard) waardeert het Out of the Box denken van David; waar andere restaurants kozen voor afhaalconcepten, ging David net een stapje verder met het opzetten van de Deli. Een uitstapje naar een andere wereld: de retail. Een sprong in het diepe, die nu een blijvende extra activiteit oplevert, naast het restaurant en de wijnhandel van de trotse winnaar. Ook de samenwerking met de held van juni, Ben & Pieters, vindt de Jong heel positief.

David reageert zelf heel enthousiast “deze award is natuurlijk een prachtige prijs, die ook veel kan betekenen voor onze naamsbekendheid. Hier ben ik oprecht heel erg blij mee. Bescheidenheid siert de mens, daarom sluit ik graag af met nogmaals dank voor de nominatie alleen al”.

Alle deelnemers

Lees verder

Contact

Heeft u een vraag, een opmerking of een suggestie? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
t.a.v. Loes Könemann.

© 2018 - 2022 Ondernemersgala Hoeksche Waard - Privacy verklaring