David’s Deli Hoeksche Ondernemersheld van augustus!

Ondanks de vakantie is de zoektocht naar Hoeksche Ondernemershelden gewoon doorgegaan. Uit de mooie aanmeldingen van de afgelopen periode is door het organisatiecomité wederom een winnaar gekozen: namelijk David van Steenderen van David’s Deli uit Westmaas. Opnieuw een ondernemer die zich in coronatijd op positieve manier heeft weten te onderscheiden. David is een ondernemer in hart en nieren die niet bij de pakken neer is gaan zitten! Toen zijn toprestaurant – Vineum in Rotterdam- voor de 2e keer dicht moest besloot David om het over een andere boeg te gooien. Hij besloot om een delicatessenwinkel te openen.

David is een ondernemer in hart en nieren die niet bij de pakken neer is gaan zitten!

Hij besloot om een delicatessenwinkel te openen.

Frank van den Ouden (rechts) feliciteert Michael van der Zee (midden) en zoon Tim (links) met de titel Hoeksche Ondernemersheld maart. Foto door Heijblom Fotografie.

Tijdens de eerste lockdown ging Vineum als één van de eersten aan de slag met afhaal maaltijden. Maar tijdens de tweede lockdown was voor van Steenderen al duidelijk dat hij daarmee de zaak niet ging redden. Toen in zijn woonplaats Westmaas de slagerij beschikbaar kwam wegens pensionering, greep hij deze mogelijkheid aan op die locatie om een delicatessenwinkel te starten. En met groot succes. Voor het bestaande restaurant-personeel een mooie gelegenheid om toch met mooie verse producten aan de slag te gaan. Na de opening in november vorig jaar konden zij mooi de drukte van de feestdagen meepakken.

Het was volgens David een enorme gok om tijdens de 2e sluiting van zijn restaurant het pand met de inventaris van de met pensioen gaande familie Viergever over te nemen, nadat zij bijna 30 jaar daar de Keurslagerij Viergever hebben gedraaid. Maar het bleek een goede keuze!

In januari en februari heeft hij kennis mogen maken met de retail branche. “We hebben toen het wat rustiger was de tijd genomen om aan de producten, toonbank, presentatie, smaken, snelheid van bedienen etc. te werken” aldus David van Steenderen.

Vanuit de voormalige slagerij worden inmiddels 2x per week maaltijden voor kinderen, ouders en medewerkers bij 14 vestigingen van kinderopvang COKD geleverd; daarnaast begint het nu ook storm te lopen met BBQ’s en cateringen.

Buiten de mensen van Vineum (die grotendeels nu teruggaan bij heropening aldaar) zijn ook nog twee dames aangenomen, die vroeger bij Tonie en Odilia Viergever hebben gewerkt, als bekend gezicht voor de vaste klandizie. Ook blijven er enkele medewerkers van Vineum werken. Zo zullen bijvoorbeeld de (chef)koks productie blijven draaien bij de Deli.

Out of the Box
Bram de Jong (voorzitter van de Detailhandelsraad Hoeksche Waard) waardeert het Out of the Box denken van David; waar andere restaurants kozen voor afhaalconcepten, ging David net een stapje verder met het opzetten van de Deli. Een uitstapje naar een andere wereld: de retail. Een sprong in het diepe, die nu een blijvende extra activiteit oplevert, naast het restaurant en de wijnhandel van de trotse winnaar. Ook de samenwerking met de held van juni, Ben & Pieters, vindt de Jong heel positief.

David reageert zelf heel enthousiast “deze award is natuurlijk een prachtige prijs, die ook veel kan betekenen voor onze naamsbekendheid. Hier ben ik oprecht heel erg blij mee. Bescheidenheid siert de mens, daarom sluit ik graag af met nogmaals dank voor de nominatie alleen al”.

Start zoektocht
Hoeksche Ondernemersheld van het jaar!

Met de bekendmaking van de Hoeksche Ondernemersheld van september, gaan we in oktober op zoek naar een nieuwe held. Dat is overigens de laatste maandheld die we gaan kiezen.

Daarna gaan via een publieksverkiezing de Hoeksche Ondernemersheld 2021 kiezen. Ben jij of ken jij een Hoeksche ondernemer – een gevestigde ondernemer, een starter, een retailer/winkelier of een sociaal ondernemer – die zich in deze tijd op een positieve manier weet te onderscheiden en hiermee een bron van inspiratie is voor anderen? Laat het uiterlijk 20 oktober weten met een korte toelichting via ondernemersgalahw.nl/hoeksche-ondernemersheld. Begin november wordt er een nieuwe Hoeksche Ondernemersheld bekend gemaakt.

Over de Hoeksche Ondernemersheld
De Hoeksche Ondernemersheld is een initiatief van de vier ondernemersverenigingen achter het Ondernemersgala Hoeksche Waard – de Ondernemersvereniging Hoeksche Waard (OHW), Startersnetwerk Hoeksche Waard, Detailhandelsraad Hoeksche Waard en De Maatschappij, departement Hoeksche Waard - om het ondernemerschap op ons eiland een podium te geven en een hart onder de riem te steken in deze bijzondere tijden. Ook levert het een bijdrage aan #kooplokaal.

Voor meer informatie/niet voor publicatie
Pim Verhage: +31 (0) 6 53110938 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Met de bekendmaking van Mingle the Single als Hoeksche Ondernemersheld van oktober, gaan we direct op zoek naar de jaarwinnaar.

Via een publieksstemming kan gestemd worden op één van de maandwinnaars. De publieksstemmen, gecombineerd met het juryoordeel, bepalen wie de Hoeksche Ondernemersheld 2021 wordt. De winnaar wordt op 8 december a.s. op de eindejaarsbijeenkomst van OHW en StartSmartHW bekendgemaakt.

Over de Hoeksche Ondernemersheld
De Hoeksche Ondernemersheld is een initiatief van de vier ondernemersverenigingen achter het Ondernemersgala Hoeksche Waard – de Ondernemersvereniging Hoeksche Waard (OHW), StartSmart Hoeksche Waard, Detailhandelsraad Hoeksche Waard en De Maatschappij, departement Hoeksche Waard - om het ondernemerschap op ons eiland een podium te geven en een hart onder de riem te steken in deze bijzondere tijden. Ook levert het een bijdrage aan #kooplokaal.

Voor meer informatie/niet voor publicatie
Pim Verhage: +31 (0) 6 53110938 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contact

Heeft u een vraag, een opmerking of een suggestie? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
t.a.v. Loes Könemann.

© 2018 - 2022 Ondernemersgala Hoeksche Waard - Privacy verklaring