Ben & Pieter´s Hoeksche Ondernemersheld van mei!

De zoektocht naar de Hoeksche Ondernemersheld van mei zit erop. Het organisatiecomité heeft de afgelopen maand weer mooie aanmeldingen binnen gekregen van ondernemers die zich in coronatijd op een positieve manier onderscheiden. Dit keer springen er twee ondernemers uit: het zijn Ben Schipper en Pieter Veldhuijzen van Ben & Pieter’s. Noodgedwongen door corona switchen de mannen van marktverkoop naar een bezorgservice van lokale, ambachtelijke en superverse producten. ‘We voelen dat het echt een concept van nu is.’

Ben & Pieter´s

De mannen hebben inmiddels honderden klanten, vier bezorgauto’s en breiden hun bezorggebied binnenkort uit naar Barendrecht.

Frank van den Ouden (rechts) feliciteert Michael van der Zee (midden) en zoon Tim (links) met de titel Hoeksche Ondernemersheld maart. Foto door Heijblom Fotografie.

Twintig jaar lang staan zwagers Ben Schipper en Pieter Veldhuijzen op de markt met tassen en lederwaren. Totdat de coronacrisis vorig jaar roet in het eten gooit. Binnen een week worden alle markten afgelast. De mannen gooien het over een andere boeg en komen op het idee om aardappels te gaan verkopen van een bevriende aardappelboer. Eerst naast Pieters huis, maar als de vraag na een paar dagen afneemt besluiten ze in Rotterdam langs de deur te gaan met de aardappels. Dat valt tegen: ze verkopen nauwelijks iets en sjouwen zich een breuk. Een kennis hoort van hun switch en biedt aan om een flyer en logo te maken. Hij verzint ook een naam: ‘Ben & Pieter’s Potato Truck’. Een paar dagen later zet Pieter een reclameberichtje online en binnen een week hebben ze negentig bestellingen binnen! Niet veel later lanceren zij hun website benpieters.nl, waarop je inmiddels een groeiend aanbod aan ambachtelijke en superverse lokale producten kunt vinden: van groente en fruit, kruiden en zuivel tot vlees en chocola. Boven de € 25,- gratis thuis bezorgd in de Hoeksche Waard. De mannen hebben inmiddels honderden klanten, vier bezorgauto’s en breiden hun bezorggebied binnenkort uit naar Barendrecht.
Win-win in het kwadraat
Loes Könemann feliciteert Ben en Pieter met hun nieuwe titel namens het dagelijkse bestuur van de Detailhandelsraad Hoeksche Waard (een van de verenigingen achter de Hoeksche Ondernemersheld) en zegt: “Ben & Pieter’s heeft de titel Hoeksche Ondernemersheld dik verdiend! Mensen kunnen makkelijk Hoeksche producten thuis laten bezorgen. Zodra zij het online bestellen, wordt het vers geoogst. Daarnaast kunnen leveranciers hun klantenbestand uitbreiden door zich aan te sluiten bij de bezorgservice. Ook zet het ambachtelijke producten van ons eiland in de etalage. Een win-win in het kwadraat, hoe mooi is dat!”

Ben en Pieter vinden hun nieuwe titel hartstikke leuk. “De bezorgservice is uit nood ontstaan. We voelen dat het echt een concept van nu is. Het geeft ons energie dat dit gezien en gewaardeerd wordt.”

Naast Ben & Pieter’s heeft het comité de afgelopen maanden nog meer creatief corona-ondernemerschap voorbij zien komen. De namen van deze ondernemers vind je op de website.

Start zoektocht
Hoeksche Ondernemersheld van het jaar!

Met de bekendmaking van de Hoeksche Ondernemersheld van september, gaan we in oktober op zoek naar een nieuwe held. Dat is overigens de laatste maandheld die we gaan kiezen.

Daarna gaan via een publieksverkiezing de Hoeksche Ondernemersheld 2021 kiezen. Ben jij of ken jij een Hoeksche ondernemer – een gevestigde ondernemer, een starter, een retailer/winkelier of een sociaal ondernemer – die zich in deze tijd op een positieve manier weet te onderscheiden en hiermee een bron van inspiratie is voor anderen? Laat het uiterlijk 20 oktober weten met een korte toelichting via ondernemersgalahw.nl/hoeksche-ondernemersheld. Begin november wordt er een nieuwe Hoeksche Ondernemersheld bekend gemaakt.

Over de Hoeksche Ondernemersheld
De Hoeksche Ondernemersheld is een initiatief van de vier ondernemersverenigingen achter het Ondernemersgala Hoeksche Waard – de Ondernemersvereniging Hoeksche Waard (OHW), Startersnetwerk Hoeksche Waard, Detailhandelsraad Hoeksche Waard en De Maatschappij, departement Hoeksche Waard - om het ondernemerschap op ons eiland een podium te geven en een hart onder de riem te steken in deze bijzondere tijden. Ook levert het een bijdrage aan #kooplokaal.

Voor meer informatie/niet voor publicatie
Pim Verhage: +31 (0) 6 53110938 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Met de bekendmaking van Mingle the Single als Hoeksche Ondernemersheld van oktober, gaan we direct op zoek naar de jaarwinnaar.

Via een publieksstemming kan gestemd worden op één van de maandwinnaars. De publieksstemmen, gecombineerd met het juryoordeel, bepalen wie de Hoeksche Ondernemersheld 2021 wordt. De winnaar wordt op 8 december a.s. op de eindejaarsbijeenkomst van OHW en StartSmartHW bekendgemaakt.

Over de Hoeksche Ondernemersheld
De Hoeksche Ondernemersheld is een initiatief van de vier ondernemersverenigingen achter het Ondernemersgala Hoeksche Waard – de Ondernemersvereniging Hoeksche Waard (OHW), StartSmart Hoeksche Waard, Detailhandelsraad Hoeksche Waard en De Maatschappij, departement Hoeksche Waard - om het ondernemerschap op ons eiland een podium te geven en een hart onder de riem te steken in deze bijzondere tijden. Ook levert het een bijdrage aan #kooplokaal.

Voor meer informatie/niet voor publicatie
Pim Verhage: +31 (0) 6 53110938 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contact

Heeft u een vraag, een opmerking of een suggestie? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
t.a.v. Loes Könemann.

© 2018 - 2022 Ondernemersgala Hoeksche Waard - Privacy verklaring