Stichting Droomhuis 
Hoeksche Waard

Een aantal ouders (ca 10) uit de Hoeksche Waard heeft het initiatief genomen tot het oprichten van Stichting Droomhuis Hoeksche Waard. Deze stichting heeft als doel het realiseren van een veilig en warm thuis voor jongeren met een verstandelijke beperking die graag onder begeleiding zelfstandig willen wonen in een kleinschalige woonvoorziening.


Wat dit initiatief onderscheidt van de reguliere zorg is met name de keuzevrijheid met wie je samen gaat wonen. Deze jongeren (en hun ouders) kennen elkaar en kiezen voor elkaar.

 

In de reguliere zorg komen mensen -vaak via een wachtlijst- in een bestaande woonsituatie met mensen waar zij niet voor gekozen hebben. 

 

Daarnaast stelt de groep extra eisen aan de woonvoorziening, met name gemeenschappelijke ruimtes, waar de reguliere zorg niet in voorziet.

 

De in te zamelen middelen zijn uitsluitend voor het opzetten van de woningen en het realiseren van genoemde gemeenschappelijke ruimtes en de inrichting daarvan.

 

Na realisatie zal de zorg worden verleend onder regie van de Hoeksche Waardse zorgverlener Cavent. De zorg en de huur van de appartementen zullen worden gefinancierd uit bestaande regelingen, zoals WLZ, Wajong en WMO.

 

Conclusie:

  • Het unieke aan dit project is dat de ouders/kinderen zelf kiezen hoe en met wie ze gaan wonen.
  • De in te zamelen gelden zijn voor de opzet van het project en het realiseren en inrichten van gemeenschappelijke ruimtes.
  • Er is hiertoe een degelijke stichting opgezet.
  • De structurele kosten voor woonruimte, zorg- en dienstverlening worden gedekt vanuit bestaande overheidsregelingen.
  • Naar mijn mening een mooi Hoeksche Waards initiatief om te ondersteunen.

 

Pim Verhage

Voorzitter organisatiecomité Ondernemersgala HW

Contact

Heeft u een vraag, een opmerking of een suggestie? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
t.a.v. Loes Könemann.

© 2018 - 2022 Ondernemersgala Hoeksche Waard - Privacy verklaring